Sanity


Sanity köptes av Malin Löfgren för att vara Östersundstravets häst i RIX-allsvenskan år 2009. Efter en framgångsrik debutsäsong som treåring där det blev sex segrar på tio starter och 197 500 kronor intjänat så vann Sanity hela RIX-allsvenskan. Enligt reglerna i tävlingen skulle alla hästar som deltog i RIX-allsvenskan säljas på auktion och intresset för att få behålla Sanity bland delägarna var förstås stort. 135 ägare var beredda att lägga 10 000 kronor vardera och Malin kunde på auktionen ropa hem Sanity för 780 000 kronor.

Som fyraåring fortsatte framgångarna. Det blev fem segrar på 14 starter, dessutom en andraplats i uttagningslopp till Svenskt Travderby. I Derbyfinalen som vanns av Joke Face slutade Sanity sexa. Totalt sprang han in 798 750 kronor som fyraåring.

Som femåring inledde Sanity med tre raka segrar, en andraplats och därefter seger under Elitloppshelgen på
Solvalla. I samma veva flyttade tränare Malin Löfgren sin verksamhet till Solvalla. Segrarna fortsatte att trilla in under året, bland annat vann Sanity en Silverdivisionsfinal, ATG:s Jubileumslopp på Jägersro med 500 000 kr i förstapris och Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst. Totalt blev det nio segrar på 14 starter och
drygt 2,2 miljoner kronor intjänat.

Som sexåring deltog Sanity i Elitloppet, men kvalade inte in till finalen. Däremot vann han Norrbottens Stora Pris med en miljon kronor i förstapris några veckor senare och var sedan fyra i Hugo Åbergs Memorial på 1.09,2. På vintern åkte han ner till Frankrike och kom hem med en andraplats och en tredjeplats på Vincennes. På sommaren som sjuåring blev han tvåa i Jämtlands Stora Pris bakom Bagley och radade sedan upp fina insatser i högsta klassen den sommaren. På vintern var det dags för Frankrike igen och den här vintern blev det fyra segrar och nästan 2,5 miljoner kronor insprunget.

Han kom därefter hem till Sverige igen och var tvåa i Olympiatravet bakom Solvato, fyra i Finlandia Ajo men
slutade åter oplacerad i ett Elitloppsförsök i maj 2014 trots att han sprang 1.09,5. Två veckor senare var Sanity på nytt tvåa i Jämtlands Stora Pris, denna gång bakom Mosaique Face. 2015 flyttade Malin Löfgren tillbaka sin träningsverksamhet till Jämtland och Sanity avslutade karriären den sommaren som nioåring. Karriärens sista seger togs på Oviken i juli 2015.

Totalt vann Sanity 31 lopp på 82 starter och sprang in 10 280 145 kronor. Numera är Sanity 16 år och ridhäst.