Foto: Maria Holmén, TR Bild

Travets spelformer


Vilken häst vinner?
Att försöka lista ut i förväg vem som vinner är själva essensen i travspel. Till Din hjälp finns programmet där hästarna chansvärderats under varje lopp. Du får också stor hjälp av våra värmningstips. Lyssna på dem!

Vad är odds?
Oddset multiplicerat med din insats är vad du vinner om din häst segrar. Oddset bestäms av hur mycket som spelats på just den hästen. Du kan se ev. vinnarodds på hästarna i våra TV-monitorer, och på vår oddstavla på innerplan.

Vinnare
Går att spela i varje lopp. Du satsar pengarna på den häst Du tror vinner loppet. Du får satsa hur mycket Du vill, men lägst fem kronor.

Plats
Går att spela i varje lopp. Du satsar pengarna på den häst Du tror skall komma bland de tre första. Det är alltså ”lättare” att vinna pengar på platsselet jämfört med vinnare och oddsen blir därför lägre. Platsoddset beräknas på de tre placerade hästarna och är därför svårt att beräkna i förväg. Du kan emellertid se ev. platsodds på våra TV-monitorer. Du får satsa hur mycket Du vill, men lägst fem kronor.

Tvilling
Det gäller att hitta 1:an och 2:an oavsett ordningsföljd i ett lopp. Vid V65 och V75 är det Tvilllingspel i samtliga lopp. Lägsta insats är fem kronor.

Trio
Det gäller att pricka in 1:an, 2:an och 3:an i rätt ordningsföljd. Lägsta insats är två kronor per kombination.

Dagens dubbel
Tippa vinnaren i två lopp. Det spelas på olika banor varje dag året om. Vilka lopp som är DD-lopp ser du i det aktuella programmet. Lägsta insats är fem kronor.

V5, V65, GS75, V75, V86
I dessa kombinationsspel gäller det att hitta vinnaren i fem, sex, sju respektive åtta lopp. Med kombinationsspel menas att Du kan strecka för flera alternativa vinnare på kupongen. Du adderar antalet streckade hästar i loppet och multiplicerar loppen med varandra för att få fram antal rader. Radpriset är en krona för V5, V65 och GS75, 50 öre för V75 och 25 öre för V86. Spelas på särskilda kuponger och lämnas in före start av första loppet i respektive spelform.

V3
Du ska tippa vinnaren i tre utvalda lopp. Du beställer antal andelar á tio kronor på de hästar Du spelar i V3-1.Vinner Du där väljer Du vidare i V3-2. Hur många hästar Du kan välja beror på hur många andelar Du satsat på vinnaren i V3-1. Vinner Du även i V3-2 placerar Du dina resterande andelar i V3-3. Vinstvärde anges per andel.

Spelkupongar finns utplacerade lite varstans i totohallarna. Fråga i totokassan om Du är osäker.
Gör dina insatser i tid – det kan bli långa köer!