Nyheter

Travbanechefen Jan Quicklund informerar

📁 Senaste nytt, Toppnyhet 🕔12.september 2019
Travbanechefen Jan Quicklund informerar

Information v.37

Information är inte lätt, man når inte alla och man tolkar den inte allt för sällan lite olika.
Jag vill med dessa veckobrev redogöra för vad som händer här på Östersundstravet, vad som är gjort och vad som är på gång. Men hör gärna av er om ni har några frågor.
Maila: (jan.quicklund@ostersund.travsport.se) eller skicka ett sms (070-6589451)

Anläggningen:
Den banomläggning vi planerade blev tyvärr aldrig gjord och anledningen var att entreprenörerna blev försenade, tidsplanen höll inte och nu har vi beslutat att flytta banomläggningen till våren 2020. Vi kommer nu i stället fylla på med ytterligare banmaterial på stora banan.
Dikning av stora banan är snart klar. Därefter påbörjas dikning av skogs- och rakbanan, urstädning av hagar och montering av ny in-och utfart till banan. Under hösten måste vi också byta garageportarna till maskinhallen.

Mittnorrlands Djursjukvård AB (veterinärkliniken på Östersundstravet):
Kliniken är stängd sedan 16/8 och vi har under tiden haft tillfällig veterinärservice genom Carolin Bränngård. En lösning som inte är långsiktig, men för stunden nödvändig. Vi ser över olika alternativ och det finns flera intressenter. Förhandlingar kring hyresavtal är inte helt okomplicerade varför vi nu ser över det juridiska möjligheterna innan vi går vidare.

Travskolan/utbildning:
Vi har sedan starten av travskolan 2007/2008 haft fantastiskt fina framgångar. Vi beslutade dock redan i fjol att lägga mer fokus på bredd och utbildning. Detta var helt rätt, ett strategiskt och viktigt beslut, helt i linje med vad nu Svensk Travsport presenterar i framtidens Pegasus 2020.
Resultatet är en trevlig läsning. Vi har gått från 25-30st. unika elever till fantastiska 99! (2019-08-31)
Marknadsföringen på Facebook och sociala medel är en orsak, duktiga ledare är en annan och verksamhetens utformning en tredje. Bra jobbat!

Ekonomi:
Trots stora investeringar på både publiksidan och på stallbacken och trots kraftigt höjda priser på framförallt el, fjärrvärme, diesel och bangrus håller vi budgeten för 2019. Prognos 2 (reviderad ekonomisk budget) ska lämnas in till Svensk Travsport den 9/10. Ingen större oro, men jag måste försiktigt reservera mig för konsekvenserna efter branden i totohallen.

Branden i totohallen:
Totohallen är väl försäkrad (ingår: fullvärde, lösöre, avbrott och övrigt) och rivning och sanering belastar inte oss. Tre olika offerter ligga nu till grund för vilket totalbelopp (minus åldersavdrag) vi kommer få för att återuppbygga totohallen i sin helhet. Därefter avser vi göra en ny upphandling, som vi själva beslutar om.

Evenemang:
Missa nu inte Familjedagen den 21 september mellan kl.1000-1400. Över 50st. bilar är bokade till bakluckeloppis och hela 34 hästar är anmälda till Sleipners unghästvisning. Välkomna!

Övrigt:

  • Automatisk belysning på skogs- och rakbanan är tänd kl.0500-0900 och kl.1500-2300
  • Ny armatur efter stallvägen monteras inom kort
  • Handelsbolaget (Spiltas Restaurang) går bra, mycket folk och flera nya evenemang i höst.

/Jan Quicklund

Liknande Artiklar

Kan Whitsun Madonna skrälla till inom V75?

Kan Whitsun Madonna skrälla till inom V75?

Det är trav även i helgen med jämthästar på plats. När Bollnästravet kör en V64-omgång under fredagskvällen går Gunnar Gabrielssons

Läs Mer