Sportnyheter

När Rommetravet körde tävlingar under fredagskvällen var Oscar Berglunds Mellby Galanga med Emilia Leo på nytt överlägsen i ett montélopp på 1.15,6/2140 meter, till 1,30 i odds. Andrahandsfavoriten Barney Granit med Christina A Hande provade att utmana från ledningen, men var helt chanslös under slutvarvet då Oscars valack stack ifrån. Det var Mellby Galangas sjätte montéseger på åtta försök. Det har blivit två andraplatser också, alla gånger med Emila Leo på ryggen.

Onsdag den 26 Februari är det lunchtrav på Östersundstravet.
Första Start 12:20

Ta med kollegorna, vänner eller familj och få en annorlunda lunch på Spiltas Restaurang med extra spänning och en upplevelse.

Reaxcer bjuder på fri entré och parkering.
Välkomna önskar vi på Östersundstravet

När det är V64-tävlingar på Romme under fredagskvällen har Oscar Berglund med sig två hästar. I V64-finalen har Yrr med Emilia Leo spår 6 bakom bilen över kort distans. I det efterföljande montéloppet har Mellby Galanga med Emilia Leo spår 5 i voltestart över medeldistans.

Information v.08

Inledningsvis vill jag informera er om att vi inte fått några fler fall av Coronavirus-Häst och vi hoppas därför att detta virus-besök var kort och förhoppningsvis inte orsakat alltför stora problem. Alltid lite otrevligt när ovissheten infinner sig. Och på förekommen anledning höll veterinär Ulf Hedenström, som ansvarig för Östersundstravets smittskyddsfrågor, igår en mycket bra och uppskattad föreläsning om allmänt smittskydd, olika fall och spridning, symtom och behandlingar. En intresserad skara av hästägare var på plats, fika och många frågor innebar en sen men mycket givande kväll.
Intresset och behovet finns, därför återkommer vi med fler temakvällar…

Repetition är kunskapens moder varför jag skickar dessa rader än engång:
Arbetet prioriterades enligt nedan:
Snöröjning: 1.Vägar till stallar, hyresgäster, Klinik 2.Vägar till och från hagar 3.Banorna 4.Övrigt
Banor: 1.Skogs- och rakbanan 2.Stora banan 3.Gräfsåsen (måndag-onsdag-fredag)
Kommunikation: Per L och Tomas B är stallbackens språkrör till Andreas (och anläggningsgruppen). Prata gärna med dessa om ni vill framföra synpunkter eller idéer.
Övrigt: Service för utkörning spån m.m. görs tisdag em och fredag fm. Meddela/boka gärna i tid.

Totohall eller eventhall?
Frågan är berättigad… Vi håller tiden och invigningen planeras till den 29/3. Det ska bli riktigt roligt att få se den nya skapelsen. Allt kan man inte få men vi har försökt att få till en lokal för fler människor, nya flöden och bättre logistik, nytt utbud av mat och dryck och fler fräscha toaletter.
En totohall, publikhall eller eventhall, namnet spelar ingen roll men innebörden vrids mot att vi måste använda dessa lokaler mer, skap nya intäkter och höja intresset för att besöka Östersundtravet på plats. Inte lätt men vi har nu en ny lokal som ger oss nya möjligheter, trots att golv, väggar och tak inte fick förändras…

/Jan Quicklund

När Bergsåker arrangerade en V86-omgång tillsammans med Solvalla under onsdagen slog Anders Djuses Ippon Futura med Mats E Djuse till i V86-öppningen och vann lätt på 1.14,2a/2140 meter, efter en resa i tredje inner och lucka in mot upploppet. Vinnaroddset blev 16,75. Mats blev en dubbelsegrarade inom V86 då han också skrällde till med Sören Lennartssons Just Celebration i V86-5. I V86-3 blev Kin Backmans Fylking med Ulf Ohlsson trea på 1.25,7a/2140 meter, efter ett lopp i ryggar och attack i tredjespår in mot den sista kurvan.

Fredrik Norredahls Aldorassa med Tamara Skutnabb slutade tvåa på 1.14,2a/1640 meter i lopp 2 efter en resa invändigt, lucka ut andraspår i rygg in mot på upploppet, fick aldrig chansen innan det var för sent och sköt till fint den sista biten. I lopp 4 spetsade Olle Edfeldts Atlas Vendil för Jimmy Dillner och ledde in i det sista men fick ge sig den sista biten mot Global Worthy med Olle Wäjersten och slutade tvåa på 1.18,1a/2640 meter.