Veckobrev v.11


Information v.11

Administrationen inom Svensk Travsport är en sak, den ”civila” administrationen är en annan…
Vi ska bland annat göra bokslut, budget, hållbarhetsrapport, prognos och månadsrapporter, lägg till en omfattande SÄBA-redovisning, verksamhetsplaner och massor av rapporter inom travskola och utbildning. Utöver det har vi civila krav på elrevision- och elbesiktning, brandskyddskontroll, ansulex-besiktning, miljö- och hälsokontroll, arbetsmiljöredovisning och besiktningar av stallbyggnader och stallmiljö, vatten- och markprover är andra exempel, ventilation, ovk och köldmedel är ytterligare exempel på vad vi ska kontrollera och rapportera.
Myndigheterna kommer från alla håll, ena dagen är det kommunen och den andra dagen är det Länsstyrelsen…

Allt ska idag rapporteras digitalt. Har man problem eller vill ställa frågor tar det tid och det är inte alltid lätt att få tag på rätt person vid rätt tillfälle. Alla dessa kontroller ska också budgeteras och får vi minsta lilla bakslag, efterkontroll eller kanske tvingas åtgärda något så ska den kostnaden också med i den totala kalkylen. Inte lätt men det här är vår vardag, det viktiga är att vi fortsatt har bra kontroll och att myndigheterna ger oss grönt ljus så att vi kan fortsätta vår huvudverksamhet; att arrangera tävlingar.

Nu kommer våren smygande och då vet vi att vi åter ställs inför utmaningar. Snön ska bort innan den smälter, brunnar ska tinas, vägar sopas och i dagsmejan ska vi fortsatt försöka få till bra tränings- och tävlingsförutsättningar. Om vi måste ställa in träning på grund av vädret försöker vi alltid meddela detta via sms till alla på stallbacken och samtidigt skriva det på hemsidan, men har ni inte fått information och är ni osäkra på hur vädret påverkat banorna, slå en signal till vår anläggningspersonal innan ni eventuellt åker in till Östersundstravet!

Övrigt:
Vattenläckan vid Café Volten är åtgärdad…
Länsstyrelsen fortsätter stallbackskontrollen, vi inväntar därefter en eventuell åtgärdsplan…
V.12 gör entreprenören en efterbesiktning av nya banbelysningen, återkommer om dag och tid…
Den 1 april införs den nya serviceavgiften…
Renoveringen av stall 4 pågår och vi försöker göra så mycket vi kan själva, det tar lite mer tid men vi sparar lite pengar, återkommer om hur och när ”ny-inflyttning” i stall 3 och 4 sker…

Almanackan:
16/3                   Elbilsmässa i publikhallen, Spiltas är öppen
17/3                   GS75 kl.1345
23/3                   Provlopp
28/3                   Anmälan till V4 den 4 april
4/4                     Lunchtrav kl.1220
                           Samt Årsstämma Jämtlands Travsällskap kl.1830
10/4                   Provlopp
15/4                   Anmälan till V64s den 19 april
19/4                   V64s kl.1830

                          

Lycka till på söndag!
/JQ


Publicerad tisdag 12 mars 2024.