Travtips 17/3

Vi chansspikar hemmahoppet Blixen!
Och Oscar har laddat om...


Oscar Berglund har medvetet valt att inte tävla så mycket under vintern, utan istället tränat på inför den varmare säsongen med möjlighet till valfri balans.

 

Han var inte nöjd med fjolåret som också innebar en del motgångar med bland annat flytt av några riktiga topphästar. Hittills i år har stallet bara gjort två resultatlösa starter men nu är det tänkt att hästarna ska börja visa sig på tävlingsbanan. Under onsdagskvällen gör Cleveland Broline och Seismic Wave spännande regidebut för Oscar på Bergsåker, och på söndag årsdebuterar duon No Limit Express och Give Me Five N.O. här hemma i Östersund. Båda gjorde det jättebra förra året och skall ses med god chans direkt.

 

Fina tävlingar på söndag. Första start 13:45. GS75 körs som loppen 4 – 10 med spelstopp 15:00.

 

GS75-1 (lopp 4): Vi inleder med ett smålurigt kallblodslopp. De på förhand troligen mest betrodda har dessutom sämre lägen så här kan det nog skrälla. Tipset till Pannemanne (7) som var flitigt i elden ifjol med hela tio pallplatser på 22 starter. Blev väl lite sliten och har ”renoverats” efter segern i Bollnäs 11/1, och har därefter fått behövlig vila och en träningsperiod. Jan-Olof Johansson har övertagit träningen och paret har tidigare segrat i tre av sex lopp tillsammans. S.T.C.C.Bror (10) är troligen fältets bästa häst i grunden men det har strulat en del och blivit några stopp på vägen. Fullt godkänd i comebacken senast och lär ju gå framåt med lopp i kroppen. Skall räknas tidigt. Slotts Tore (9) gör det bra varje gång. Senast kom han aldrig riktigt in i matchen men borde hamna vettigare till från det här smygläget. Norska gästen Lykkje Pelle (11) är jämn och säker. Duktig tvåa senast på fin tid. Normalt med därframme igen. Nämner dessa men konstaterar åter att loppet är vidöppet. Nöjer mig med fyra streck på vårt spelförslag men det kan faktiskt löna sig att helgardera…

Rank: 7 – 10 – 9 – 11

 

GS75-2 (lopp 5): Ett lärlingslopp med given tipsetta. Give Me Five N.O. (3) gjorde det bra ifjol och har fortfarande lite pengar på sig i förhållande till sin kapacitet. Utgångsläget är perfekt och han körs av duktige Zeb Jonasson. Ska ju normalt ha toppchans men det är ändå årsdebut så det känns vettigt att gardera. H.P.Roadrunner (2) har knallform och är väldigt snabb ut bakom bilen. Trivs jättebra i ledningen och fullföljde bra även senast som tvåa från den positionen. Justin Bieber Sisu (7) har sett fin ut efter den omdiskuterade segern (passgång) på Bergsåker 10/1. Blev ju en ”snackis” men det många då glömde var att hästen svarade för en makalös prestation. Är spurtstark och skulle såklart gynnas kraftigt om det blir rejäl körning i loppet. Dels om favoritduon kör mot varandra, eller kanske framför allt om det inte går att få stopp på hetsige Donatello Wibb (6)… Som är grundkapabel och inledde mycket lovande. Tränaren ligger lågt i regidebuten men låter oss förstå att hästen absolut kan bli en viktig faktor gällande löpningsförloppet.

Rank: 3 – 2 – 7

Give Me Five N.O., här med Per Linderoth. Arkivbild: Tom Jönehag.

 

GS75-3 (lopp 6): Ett för många troligen ganska streckkrävande lopp. Men jag har valt ut fyra som känns vara särskilt gynnade av propositionen ”fördel ston”. Fina Sol Bris (8) är tveklöst den som visat upp de bästa fartresurserna. Hon har gjort det bra varje gång och platsat i åtta av tolv starter. Mött värre gäng än detta och känslan är att hon kliver ner i klass, men ännu inte visat den rätta glöden i slutstriderna vilket såklart oroar en aning. Garanterat svårslagen om hon löper upp till sitt rätta kunnande. Sohlanna (7) har visserligen bara segrat i en av 27 starter men är jämn och säker och den som definitivt står bäst inne i loppet rent propositionsmässigt. Enda segern faktiskt tagen med just Ulf Ohlsson i sulkyn, och det är hittills enda gången de kamperat ihop. Spännande uppgift här. Trollbackens Juni (5) känns hetast av hästarna i startfållan. Tror att hon kan rekordsänka rätt så rejält (och kolla resultat B 13/3). Vikings Pärla (10) gav ett trevligt intryck vid segern senast här i Östersund. Inte så hårt emot då och tidsmässigt sa väl inte segern så mycket. Men hon stod ensam på start och tilläggshästarna kom aldrig närmare någon gång.

Rank: 8 – 7 – 5 – 10

 

GS75-4 (lopp 7): Det får bli fyra streck även i detta stolopp. Just More Fun (4) är blixtrande startsnabb och lär ta hand om ledningen. Hon trivs fint här i Östersund där hon tagit fyra segrar. Formen verkar intakt även om hon senast på Bergsåker åkte dit med knapp marginal. Spurtvann det loppet gjorde West Wind (5) som satte nosen först efter stark avslutning från hopplöst läge i kön. Bättre utgångsläge nu och segerstrider igen. Exklusiva Liss (2) har toppform och är verkligen värd en fullträff. Avslutade vasst senast och var då inte så stort slagen av tipsettan. Hamnar tyvärr ofta något hack för långt bak men har perfekt startspår den här gången och det kan nog bli ett offensivt upplägg. Dags nu? Mellby Interest (1) avslutade fjolåret jättestarkt och gör intressant årsdebut. Säkert väl förberedd men knappast ”vässad”. Hon är ganska rask bakom bilen och har ju smaskigt läge, men jag tror att kusken gärna ger henne en vilsam resa i draget (rygg ledaren?) och kommer sedan bara luckan så…

Rank: 4 – 5 – 2 – 1

 

GS75-5 (lopp 8): Cherokee Face (1) har inlett positivt. Mötte och förlorade mot väldigt bra hästar i de första starterna som kulltoppen (?) Bear High i debuten, och vid tredjeplatsen var det löftet Winner’s Game som vann. Hade samma läge med spår 1 bakom bilen vid segern men visade då ingen direkt startsnabbhet. Men Daniel tråcklade sig ut i andraspår direkt och sedan avgjorde Cherokee Face snyggt i spurten med krafter kvar. Läget kan såklart bli en fälla och det handlar om årsdebut men hästen måste ses med toppchans i det här gänget. Spik!

Rank: 1

 

GS75-6 (lopp 9): Och här drar jag till med en kompletterande chansspik som inte har någon enkel uppgift. Men Blixen (13) verkar verkligen vara på rätt väg efter ett ”mellanår”. Såg fin ut i årsdebuten med snabb avslutning och krafter kvar efter sen lucka. Och senast bakom Tekno Jerven och Sol Storm då han som vanligt fullföljde på tappert sätt. Det är alltid tufft med dubbla tillägg men hästen har styrkan och ”Janne” brukar inte sitta kvar i kön för länge.

Rank: 13

 

GS75-7 (lopp 10): Atlas A’lir (3) lär med rätta bli stor förhandsfavorit. Höll godkänt som dödenstvåa 13/2 då han aldrig fick slag på ledande Topper. Enkelt till spets och sedan lätt undan utan att glänsa 22/2. Piggare stil senast och klart bra men lyckades inte plocka ner ledande Global Email. Lämplig uppgift här. Svårstoppad! I många streckspel, men särskilt den här spelformen (GS75) är det vanligt att man ”tvingas” spika i sista avdelningen. Favoriten därmed ofta rejält överspelad och jag har hittat två ”roliga” motbud. In Face Smart (2) är omgångens rysare för ”skrällfirma” Lönn & Lilius. Hade hysterisk form i tidigare regin i slutet av förra sommaren då hon barfota spurtvann på 12,2 och sedan blev lite snöpligt nerspeedad som trea efter snabb öppning. Stretat på bra sedan hon kom till Lönn men haft dåliga lägen varje gång. Nu har den fartfyllda fuxan perfekt utgångsläge och vid laddning blir det kanske spets eller åtminstone som sämst en resa i främre träffen. Se upp! Weightlessness (11) är en jättefin häst som fått lite klen utdelning på slutet. Fast med rubbet kvar som femma 31/1 och fullföljde sedan godkänt som trea bakom Kingen Mearas efter att ha blivit överflyglad av denne. Senast spurtade han helt ok till fjärdeplatsen efter att ha hamnat lite för långt bak. Kom inte in i matchen då och behöver såklart en hel del tur härifrån. Kan slå till!

Rank: 3 – 2 – 11

 

GS75-förslaget

Lopp 4 – 10

Avd 1) Nr 7. 9, 10, 11

Avd 2) Nr 2, 3, 7

Avd 3) Nr 5, 7, 8, 10

Avd 4) Nr 1, 2, 4, 5

Avd 5) Nr 1 Cherokee Face

Avd 6) Nr 13 Blixen

Avd 7) Nr 2, 3, 11

Rader/kostnad: 576/576 kr.

 

Övriga lopp

 

Lopp 1: Neymar Boko (7) vann direkt i debuten och måste ses med bra chans igen.

Lopp 2: Donna Diesel (3) spetsar och leder länge. Kanske hela vägen.

Lopp 3: Bara sex hästar till start men jättefint lopp. Kingslayer Pellini (2) och No Limit Express (4) årsdebuterar men båda visade hög V75-klass under fjolåret. Spännande duell där heller ingen där bakom behöver känna sig chanslös på förhand.

No Limit Express (Magnus A Djuse). Arkivbild: Tom Jönehag.

 

//BOM

Publicerad onsdag 13 mars 2024.