Topp 3 – Vecka 9 (t o m 3/3)

”Den gamla damen” vann igen!


1 – Tre fina hemmavinnare

Det blev tre hemmasegrar under söndagens breddloppstävlingar. 10-åriga stoet Sally MacLennane (toppbilden) verkar vara hur hård som helst. Startade så sent som i onsdags då hon dessutom fick en jobbig löpning, men krigade nu på som vanligt och avgjorde knappt men säkert i ett montélopp för Nathalie Edlund (som för egen del faktiskt tog sin första montéseger på hemmabanan).

Unga Thelma Kvarnlöf är ett riktigt kuskämne. Hon kör vårdat och hittar de rätta positionerna, och får sedan utan större åthävor hästarna att springa som fortast till slut. Hamnade nu tidigt perfekt till i andra par utvändigt med Distant Thunder (nedan) som sedan spurtade till enkel seger.

Rutinerade Stig Engstrand fick agera ”catchdriver” bakom Jan-Olof Johansson-tränade Majestät (nedan) som till synes utan att behöva bruka sig för fullt gled undan till karriärens andra seger.

 

2 – H.P.Roadrunner V86-tvåa

H.P.Roadrunner har toppform och svarade för en mycket positiv insats som V86-tvåa på Bergsåker i onsdags. Den startsnabbe 7-ringen kördes av William Ekberg och tog sin vana trogen hand om ledningen direkt. Blev sedan överflyglad varvet från mål och därefter fast för länge bakom den nya ledaren som helt tappade farten inne på upploppet. H.P.Roadrunner fick fritt alldeles för sent och spurtade i mål på 14,6/2140a med gott om krafter kvar.

Här hemma noterades andraplatser för trion Hibobalder, Enjoy’s Gala och Happy Confess som alla gjorde det väldigt bra. Hibobalder är ju väldigt fartfylld och duger fint i klassen. Enjoy’s Gala är ett 10-årigt sto som bara gjort fem starter i livet varav de två första 2018 (!). Återfinns numera hos Marlene Tyskling som precis tagit körlicens och nu gjorde sin tredje start tillsammans. Enjoy’s Gala gjorde det mesta av grovjobbet själv utvändigt om ledaren och fullföljde jättefint. Happy Confess stretade på berömvärt för Angela Eriksson i montéloppet och var inte stort slagen av Sally MacLennane.

 

3 – Blixen är på gång!

Blixen har varit ifrån ett tag men kommit åter fint med två raka andraplatser. I onsdags var han ute i ett hårt V86-gäng på Bergsåker och visade att han verkligen är på rätt väg igen. Fick ett ganska stökigt lopp i andraspår mestadels utan draghjälp. Sol Storm ryckte undan i ledningen men fick sedan ge sig för fantomspurtande topphästen Tekno Jerven som ute på slutrundan liftat med bakom Blixen, som i sin tur fullföljde urstarkt till tredjeplatsen på 25,7/2140.

Här hemma kunde vi räkna in ett fyrtal treor i form av Lyckans Olov, Nordstorm, Virvelvind och Tao Ö.K.

 

//BOM

Foto: Tom Jönehag

Publicerad måndag 4 mars 2024.