Topp 3 – Vecka 12 (t o m 24/3)

Islossning!


1 – Tre fina vinnare

Det blev två övertygande Jämtsegrar på Bergsåker i torsdags. Lyckans Olov har verkligen hittat stilen och tog sin andra montéseger för året. Åttaåringen håller nu ordning på sina långa påkar och då kommer också framgångarna. Åter med Tilda Gottås på ryggen tog hästen tidigt hand om ledningen. Släppte kyligt fram utvändig konkurrent genom slutsvängen och kontrade sedan snyggt till säker seger på 16,4/2160 vilket belönades med 30 000 kronor. Hästen ägs och tränas av Marit & Leif Bångman.

Tilda Gottås (arkivbild) lyser av självförtroende för dagen och har segrat i fyra av sina fem senaste starter. Vann ju sin sista start förra året och i år har det blivit tre segrar och en tredjeplats på fyra försök. Snacka om islossning!

Så även för Maria Rönning och Pär-Olof Löjdahl som efter en segerlös period sedan 10/1-22 nu ståtar med två raka segrar inom loppet av fem dagar. Nu var det dags för tioåriga stoet Sohlbusan som också vann på Bergsåker. Hon kördes av Peter Eriksson som valde ett tidigt avancemang från kön (spår 12 bakom bilen). Inne på upploppsrakan blåste man bara förbi konkurrenterna och kom hem på 27,4/1640a. Även här med förstapriset 30 000 kr. För övrigt stoets första seger på 47 starter sedan 11/5-18 då hon knep sin första triumf i sjätte starten. Sohlbusan imponerade verkligen och blir spännande att följa framöver. Hon har dock en bit upp till duktiga modern Orrbusan som ju tillhörde landets stoelit med tolv segrar och nästan 1, 4 miljoner intjänat.

Cleveland Broline är ett löfte hos Oscar Berglund för vilken han gjorde sin andra start på Umåker i fredags. Följde upp en andraplats i regidebuten med övertygande fullträff. Fyraåringen gjorde grovjobbet utvändigt om ledaren på en plaskskitig bana men kopplade greppet inne på slutrakan och gled undan till enkel seger på 18,3/2140a med Mats E Djuse i sulkyn.

 

2/3 – Inga pallplatser

Visserligen inte så mycket trav i norr förra veckan men märkligt nog noterades inte en enda ytterligare platsplacering bland de tre främsta.

 

//BOM

Publicerad tisdag 26 mars 2024.