Travtips 240507

Luca di Quattro (arkivbild) är ett av flera duktiga hemmahopp i den sista V64-avdelningen.


A-tränarnas Dag med fina V64-tävlingar på Östersundstravet.

 

Kvällstävlingar tisdag denna vecka med högintressant V64-omgång. Hela 11 lopp och observera starttiden – första start redan 17:55 med Wångens Examenslopp.

 

Eftersom det är elva lopp och tidigare starttid inleds V64-spelet i lopp 5, men med vanligt spelstopp kl 19:30. Tävlingarna håller hög klass!

 

V64-1 (lopp 5): Jättefint kallblodslopp inleder streckspelet. Tipset utan tvekan till Ulvsåsen (3) som senast svarade för en närmast chockerande stark comeback efter 1,5 års frånvaro. Stack då undan till smått överlägsen seger på strålande 23,1/2140a och det räcker gott nog om han ”bara” är lika bra igen. Bäva månde konkurrenterna om hästen t o m gått framåt en del med loppet i kroppen… Det är dock inte ovanligt att det kommer ett litet bakslag och faktum är att några av kallblodssportens mest spännande framtidsnamn finns med i startlistan. JOP-duon Juni Blixt (6) och Björs Balder (7) har båda med stor framgång hävdat sig i den absoluta kulltoppen och måste streckas vid gardering. Rönningsgutten (8) gör det bra varje gång lite i skymundan bakom de allra bästa i klassen. Typisk outsider.

Rank: 3 – 6 – 7 – 8

 

V64-2 (lopp 6): Många startsnabba i det här sprinterloppet för ston, men Emelie (1) är blixtrande bakom bilen och verkligen inte lätt att plocka en hel längd på. Således spetsfavorit och i den positionen säljer hon sig dyrt. Fashionable Dance (4) är bra igång och har ett vettigt utgångsläge. Allroundbetonad och spurtstark. Tempogynnad. Point of View (2) gjorde det bra i tuffa gäng under fjolåret. Fint utgångsläge. I striden. Eau Minerale (7) är en startraket som troligen laddas rejält i spetsstriden. Men läget är ju vad det är och det blir svårt att nå hela vägen till täten. Dock loppets rysare om man lyckas med det… Adele Gel (9) är inte att lita. Såg segerfarlig ut när den andra galoppen kom i slutsvängen senast. Se upp!

Rank: 1 – 4 – 2 – 7 – 9

 

V64-3 (lopp 7): Alltid trist att ranka ner personliga favorithästar men tror att Even’s Cool Boy (6) och Donners Am (7) får svårt att plocka tillägget på H.C.’s Crazy Horse (5) som jag håller högt. Hästen har inte alltid levererat och stundtals har det strulat en del, men när allt klaffar är han väldigt bra. Gynnad av litet fält och kusken kan nog välja lämplig taktik. Sunt spikförslag!

Rank: 5

 

V64-4 (lopp 8): Det här känns knepigt att bena ut. Vet inte ens vem jag tror allra mest på… Det får bli åtta tryck på mobilen (vi har ju sedan länge slutat med kryss och streck på olika sorters kuponger), och om jag tvingas dra till med en tipsetta får det bli spurtstarke Majestät (11) som gynnas av förmodad överpace. Hibobalder (10) är en annan stark rackare som har sin bästa bit till slut.

Rank: 11 – 10 – 1 – 4 – 8 – 9 – 12 – 7

 

V64-5 (lopp 9): Patriot Zon (8) inledde strålande med tre raka segrar, näst senast spelad till 1,70 på Solvalla vilket ändå säger något om hästens kapacitet. Segrarna har tagits från tät. Senast blev det andra par utvändigt men han hittade aldrig riktigt stilen och var tidigt slagen och oplacerad. Fått en pust efter det och lär ju vara bra i ordning igen. Läget dock inte roligt och det känns givet att gardera. Hercules Godiva (4) har lopp i kroppen och duger fint i detta gäng. Topper (6) var sensationellt bra vid spetssegern i comeback näst senast. Senast höll han fullt godkänt från dödens. Hästen är startsnabb och verkar trivas bäst med tidig tätkänning så ”Janne” funderar nog inte så mycket på taktiken, det är full fart framåt som gäller!

Rank: 8 – 4 – 6

 

V64-6 (lopp 10): Vi avrundar med ett riktigt bra lopp. Invisible Sun (7) är en topphäst som gjorde det bra som tvåa efter snabb avslutning i årsdebuten. Han såg fin ut och Linderoth var fullt nöjd med prestationen. Borde gå framåt en del efter den ”piprensaren” och tål ju att göra en hel del grovjobb själv. Luca di Quattro (1) har gjort det bra hela tiden i ny regi och flera gånger hävdat sig väl i tuffa V75-lopp. Kan väl inte utnyttja läget då han löper stor risk att bli överflyglad, men kusken är skicklig och hittar man bara ut i vettigt slagläge så dyker man upp i slutstriden. Star Muscle (2) härdades i skarpa gäng under fjolåret och gör intressant årsdebut. Tränaren är duktig på att ställa i ordning och hästen är knapp spetsfavorit. Räknas tidigt. Bourne Dominion (5) såg bättre ut än någonsin senast. Har ju hög kapacitet och duger fint om lika fin igen.

Rank: 7 – 1 – 2 – 5

 

Systemförslaget

V64

(lopp 5 – 10)

Avd 1) Nr 3 Ulvsåsen

Avd 2) Nr 1, 2, 4, 7, 9

Avd 3) Nr 5 H.C.’s Crazy Horse

Avd 4) Nr 1, 4, 7, 8, 9, 10, 11, 12

Avd 5) Nr 4, 6, 8

Avd 6) Nr 1, 2, 5, 7

Rader/kostnad: 480/480 kr

 

Övriga lopp;

 

Lopp 1: Wångens Examenslopp är som varje år en vidöppen historia. Henrik Kihle får chansen bakom Lino Band (9) som senast vann på topptid i Gävle. Bakspår nu men bra chans om det löser sig. Guvenör Godiva (11) är bra i grunden och vann fyra lopp ifjol. Tvåa i årsdebuten senast och lär gå framåt en del med loppet i kroppen. Utmanar. Donatello Wibb (12) har sämsta utgångsläget men det är i en s k spårtrappa så han är helrätt inne i loppet. Bra vid segern och kan duga igen.

Rank: 9 – 11 – 12

 

Lopp 2: Orutinerade kallblod. Treåringarna startar med 20 meters försprång. Björgen (3) kommer från imponerande kval på en 32-tid vilket normalt räcker och blir över. Dock alltid svårbedömt i tävlingsdebut men kan vara en kanon och given tipsetta. Zicken Tuffing (2) gjorde det bra som trea i debuten och kanske höjer sig ett snäpp med den genomköraren i kroppen. Norska gästen Linde Hövding (4) var spelad till storfavorit som tvåa i debuten. Måste räknas tidigt. Firma Persson/Djuse alltid påpassade i dessa sammanhang. Oppgårdens Brunte (1) har redan gjort tre starter och borde komma allt mer.

Rank: 3 – 2 – 4 – 1

 

Lopp 3: Orutinerade hästar även här men tipset ändå till den enda som ännu inte startat. Det handlar om välstammade Knuff (1) som tränas och körs av Daniel Wäjersten. Vi räknar med att det är lika väl förberett som vanligt och läget borde vara det bästa tänkbara. Vidöppet bakom men fartfyllde Swish Soldi (10) är verkligen värd en fullträff efter att ha inlett med två övertygande andraplatser.

Rank: 1 – 10

 

Lopp 4: Och här kan det nog bli mer Wäjersten i form av Easter Egg (5) som imponerade vid debutsegern i mars förra året men därefter varit borta från tävlingsbanan. Återkommer nu med ett 17-kval innanför västen och lär bli svårslagen direkt. Toppstammade Overload’em (6) inledde också positivt i två fjolårsstarter men har sedan varit borta i drygt åtta månader. Givet motbud. Diva Lane (11) är en fin travare. Med därframme igen. Många med outsiderchans där bakom och jag vill hissa varningsflagg för ett riktigt ”långskott”. Enjoy’s Gala (9) är ett tioårigt sto som kommit igång riktigt bra efter jättelångt uppehåll. Varit tufft anmäld flera gånger och nu åter i ordinarie klass. Blev senast överflyglad men var faktiskt på väg att komma tillbaka när en snöplig galopp ut ur slutkurvan förstörde dagen. Skrällbud!

Rank: 5 – 6 – 11 – 9

 

Lopp 11: Litet fält borde gynna tilläggsstartande JOP-duon Fia Med Knuff (6) och Eld Loke C.G. (7). Båda duger ju fint i klassen men det är inte alltid så lätt att plocka 20 resp 40 meter i kortlopp. Kan bli svårt att hinna ikapp Norheim Tulla (4) som visat fin fart när hon fått aktionen att stämma.

Rank: 7 – 6 – 4

 

Välkommen & lycka till med liret!

//BOM

Publicerad måndag 6 maj 2024.