Information v.425

Äntligen stolpe in!

Efter många år med darrigt väder, vid några tillfällen skyfall och vid andra tillfällen så kallt att man nästan behövt både tjockjacka och långkalsonger… Men i år hade vi vädrets makter på vår sida. Sol och +15gr, det perfekta travvädret!

Jämtlands Stora Pris föregås av mycket arbete, en intensiv period där vi ska lyfta anläggningen lite extra, sälja in alla 14 lopp, skapa fina förutsättningar för både aktiva och publik och vi ska laga mat som tillfredsställer alla, inget av detta är enkelt men med facit i hand gick det bra.

Vår anläggning omfattar 25 hektar, 30 byggnader, tre träningsslingor och en tävlingsbana; allt ska vara i ordning. Vi jobbade hårt in i det sista och jag lyfter på hatten för alla som på olika sätt hjälpt till. Ett extra stort tack vill jag också ge till våra sponsorer som, år ut och år in, ställer upp och stöttar Jämtlands Travsällskap. Tack och välkomna nästa år!

JSP har sedan starten 1995 presenterat fantastiska startfält. Premiäråret hade sin prägel medan andra år har en annan. Årets startfält var inget undantag! Men med Elitloppet bara två veckor före, krock med Oslo GP samma helg och med Bodens Midnattstrav veckan efter ligget JSP inte bra idag. Att vi krockar med student och skolavslutning och ligger tidigt på sommaren är heller inte optimalt. I dialog med Svensk Travsport har jag presenterat ett nytt förslag. Vi vill i början av augusti skapa en riktig stor travfest, lyfta JSP en nivå till och stärka Kallblodsderbyt ytterligare. Allt på samma gång. Detta ger oss flera synergieffekter och är ekonomiskt mycket mer fördelaktigt. Vi återinför också dubbeltravet med Djuses kuskmatch som huvudtema på fredagen. Jag är övertygad om att detta verkligen är bra för alla. Återkommer!

·        ST/ATGs diskussion med staten ang. ägarstruktur, moms- och skattefrågan lever vidare. Signalerna är både positiva och negativa, vi håller tummarna att regering och riksdag inser betydelsen av alla dessa tre frågor.

·        STs utredning avseende den ekonomiska ersättningsmodell börjar ta form och här kommer vi se andra incitament som förhoppningsvis blir både mer rättvist och mer jämnt fördelat över både banornas geografiska placering och uppdrag.

·        2025 års STL-schema är snart på plats.

·        Provlopp och nya öppettider ligger nu ute på hemsidan.

·        Vår redovisning på hemsidan av ”Topp 3” uppdateras inom kort

Almanackan:
27+29/6           PEV (Ponnytrav)
19/7                  Anmälan till Derbykval 25/7
24/7                  Hyresmöte i publikhallen kl.1800-1900
25/7                  Kval till Kallblodsderbyt 2024
28/7                  Ponnytrav på Ovalla
1/8                     Anmälan till Derbyfinalerna 7/8
7/8                     Kallblodsderbyt och STL-Sommartrav med V86 och BC-försök
8-11/8              Hopptävlingar
10/8                  Bygdetrav Björnvalla

Lycka till!
/JQ

Publicerad onsdag 19 juni 2024.