Topp 3 – Vecka 51 (t o m 24/12)

Stark vecka med hela 15 pallplatser.


1 – Fem fina vinnare

Det blev en trivsam årsfinal här på Östersundstravet 21/12, med fyra häftiga hemmasegrar. Leif Bångman hade en kanonkväll med en snygg dubbel inom loppet av drygt 20 minuter. Välstammade kallblodet Hibobalder (toppbilden) har varit hopplöst osäker och bara tävlat sporadiskt med sju misslyckade starter sedan debuten i november 2018. Men i det åttonde försöket skötte han sig och tog en knapp men säker spurtseger i livets första felfria insats. Nioåringen (!) vann på 38,9/2160 och tjänade 30 000 kronor. Tamara Skutnabb skötte tömföringen och redan i loppet därpå var det dags för ny fullträff. Nu med 12-årige evighetsmaskinen Alviano (nedan) som åter triumferade i ett montélopp på hemmaplan. Kämpen knep sin sjätte årsseger, varav fem hemma i Östersund, och gör bokslut med 176 500 kr intjänat i år. Det var verkligen häftigt att se honom slå klorna i ledaren inne på upploppet och det blir roligt att följa honom även fortsättningsvis. Varmbloden får ju numera tävla t o m 14 års ålder. Den här gången vann hästen på 16,5/2140a och drog in 40 000 kronor. Och nog måste det vara tämligen unikt att samma tränare och kusk/ryttare vinner två raka lopp på det här sättet.

Löftet Blaze Gold övertygade vid sin andra årsseger på 17,3/2140a. Tränaren Per Linderoth inte helt nöjd med hästens säsong som inbringat , men glad att man att nu är på rätt väg och den här fina hästen blir spännande att följa framöver.

Arne Forsberg tog andra raka med Kövras Spik som tidigt tog hand om ledningen från svårt utgångsläge och sedan säkert höll undan på 30,1/1640a.

Bergsåker körde lunchtävlingar 18/12 och där blev det seger för Staro Roseway som är väldigt bra igång för dagen. Tränare Tomas B Nilsson hade för övrigt en fin vecka och hela stallet är verkligen på gång efter en lite motigare period. Staro Roseway kördes nu av Ulf Ohlsson och vann på 14,7/1640a i sin tredje årsseger då hon också passerade 200 000 kr intjänat under sin debutsäsong.

 

2 – Sex andraplatser

Det var många hemmahästar som svarade för goda prestationer i samband med årsfinalen 21/12. V.Viking åter mycket bra som tvåa efter tung löpning. Sol Bris spurtade fint men var lite för sent ute. Hedershästen Donners Am åter positiv, liksom Luca di Quattro.

På Bergsåker var Sohlanna och M.T.Tatanka duktiga tvåor.

 

3 – Och fyra tredjepris

En fin trio treor på hemmaplan. Excellent Liss, Ice Pack och Spilta Gnista. Samt Backes Fiona på Bergsåker.

 

//BOM

Publicerad tisdag 2 januari 2024.