Topp 3 – Vecka 4 (t o m 28/1)

Vilket lyckoköp!
Tilda Gottås tog livets första kuskseger i V64-lopp.


1 – Tre hemmasegrar i fredags

Vi fick se tre imponerande hemmavinnare vid fredagskvällens saxade V64-tävlingar. Garanterat gladast av alla var Tilda Gottås som tog karriärens allra första kuskseger tillsammans med nyförvärvet Modig Ripa, som hon köpt i första hand för att skaffa sig lite mer rutin i löpkörningen. Aldrig kunde hon väl ana att den nu åttaårige valacken Modig Ripa skulle visa sig vara så bra. På sex starter sedan mitten av november har hästen tagit två segrar och tjänat nästan 80 000 kronor. Vi misstänker att affären är i hamn sedan länge.

Tilda vann ett montélopp med Modig Ripa 2/12 men i de övriga fyra starterna har andra kuskar kört. Detta var alltså första sulkyloppet de gjorde tillsammans och paret är därmed obesegrade. Man hade spår 1 i en s k spårtrappa och via snabb öppning blev det perfekt resa i rygg på ledaren. Luckan kom i god tid och de attackerade genom slutsvängen, kopplade greppet och gled sedan undan till övertygande triumf på topptiden 24,9/1640a. Förstapriset 40 000 kronor.

Adele Gel visade fin fart hos tidigare tränaren Stefan Edin men efter hemkomsten till Emma och familjen Gabrielsson har alla bitarna fallit på plats. Tog nu andra raka segern och imponerar stort i händerna på Jan-Olof Johansson. Satt en bit bak i kön, gick med i angrepp via tredjespår och inne på upploppet var ”Janne” åkandes bakom Adele Gel som var smällfin vid spurtseger med till synes gott om krafter kvar. Det fyraåriga stoet noterade 15,5/1640a och drog in 30 000 kronor.

Även kvällens tredje fullträff för hemmalaget var av det imponerande slaget. Det har strulat en hel del för Phoenix Wibb som tränas av Tomas B Nilsson. Hästen var duktig som trea i comebacken och med det loppet i kroppen ytterligare förbättrad denna kväll. Ganska tufft anmäld men Ulf Eriksson som körde valde att ganska tidigt placera sig utvändigt om ledaren. Phoenix Wibb var urstark och efter att ha krossat ledaren hade han inga problem att glida undan till säker seger på 17,4/2140a vilket inbringade 25 000 kronor.'

 

2 – Nästagångare

Det blev två fina andraplatser som båda platsar i rubricerad kategori. Minea gör det egentligen bra hela tiden utan att vinna så ofta. Hon är flitigt i elden och väldigt nyttig. Fullföljde nu fint som tvåa i loppet som vanns av Modig Ripa och kom hem på 25,1/1640a. Med rätta klaffen slår hon till precis när som helst. Napoleon blixtrade till tät i för klassen skarp öppning på den något tungsprungna (men i övrigt jättefina) banan. Höll sedan starkt i tät slutstrid och var inte stort slagen av Järvsö Jop. Måste passas framöver!

 

3 – Duktiga treor

Birdie Num Num vinner sällan men är nästan alltid prisplacerad. Knep nu ännu en tredjeplats på 16,9/2140a och i rätt omgivning är han aktuell framöver. 13-årige Alviano gjorde årsdebut och som alltid ett gott dagsverke med ny pallplats.

10-åriga stoet Sally MacLennane var ute på långresa till Axevalla (!) när hon i lördags gjorde sitt livs blott andra startförsök i travets elitserie V75. Hon kunde inte riktigt vara med i den snabba öppningen från innerspåret och efterhand fick man positionen fjärde par invändigt. Luckan kom sent inne på upploppet och Sally MacLennane höll farten fint till meriterande tredjeplats värd 32 000 kr på 14,4/2140a.

 

//BOM

Publicerad måndag 29 januari 2024.