Topp 3 – Vecka 3 (t o m 21/1)

"Den gamla damen" slog till igen.


1 – Välförtjänt fullträff

Hedersmärren Sally MacLennane (arkivbild) är verkligen beundransvärd. Det 10-åriga stoet har hela tiden gjort det jättebra sedan hon kom till Jämtland och Anders Berg i början av fjolåret. Hon har ofta haft lite otur med löpningsförloppen men är en riktig krigare som alltid gör sitt. Duktig vid andraplatsen i årsdebuten på hemmaplan 12/1 och i torsdags slog hon till på Bergsåker. Körande Jan-Olof Johansson laddade framåt från bakspår och lyckades nå andra par utvändigt. Svarade sedan anfall bakifrån och attackerade via tredjespår 700 meter från mål, och saken såg ut att vara klar redan mitt i sista sväng. Sally avgjorde till synes mycket enkelt och gled undan med några säkra längder på för årstiden fina 14,4/1640a vilket belönades med 40 000 kronor. Redan 70 000 in på kontot i år och på lördag väntar en äventyrlig tripp för spännande V75-start på Axevalla. Det blir karriärens blott andra försök i travets elitserie och Sally MacLennane lottades till det perfekta innerspåret (1).

Stallkompisen Glowing Star knep en fin sjätteplats i sin V75-debut i lördags och får även han följa med till Axevalla för ett nytt försök. Båda hästarna körs då av Jan-Olof Johansson som inlett året strålande med tre segrar, en andra- och fyra tredjeplatser på 14 körda lopp som inbringat mer än 180 000 kronor.

 

2 – Strålande STL-tvåa

Money Smile svarade för en ruskigt stark insats som STL-tvåa vid lördagens V75-tävlingar i Bollnäs. Hamnade en bit bak för Per Linderoth och tvingades sedan göra grovjobbet som första häst i tredjespår under hela slutrundan. Fullföljde tappert på 14,9/2140a i kylan och var endast slagen av topphästen Esposito. 55 000 kronor in på kontot och blir väldigt spännande att följa framöver.

Bonaldo är en nyttig ”knegare” som alltid gör sitt jobb utan att vinna så ofta. Åter fullt godkänd som tvåa i ett montélopp perfekt riden av Caroline Linder på Bergsåker 18/1. Bonaldo kom hem på 27,7/2180 och drog in ytterligare 20 000 kronor.

 

3 – Tre treor

På Bergsåker blev det också två tredjeplatser. Judy Mowatt är fint igång för Jimmy Dillner som från sidan fick se stoet spurta in som trea för Ulf Ohlsson. Hamnade i andra ytter i litet fält och fullföljde fint på 15,9/1660 i snabb avslutning.

Phoenix Wibb kom åter efter fem månaders frånvaro och spurtade till tredjeplats på 17,8/2140a. Kördes av Mats E Djuse och var länge fastlåst i tredje par invändigt. Man krånglade sig loss med kort bit till mål och hästen såg verkligen jättefin ut med gott om krafter kvar vid målgång. Lär ju gå framåt med lopp i kroppen och måste passas framöver!

Tränaren Tomas B Nilsson har för övrigt bra snurr på sina starthästar. Anmärkningsvärt att stallet endast missat pengaplaceringar två gånger på 37 starter sedan 1/9.

Monica Nilssons löpglade 10-åring Homemade Bourbon var med i ett ramlopp på Bollnästravet i lördags. Blixtrade till tät från bricka 7 bakom bilen och sedan släppte Jan-Olof Johansson ledningen för att lifta med. Ledaren kroknade inne på spurtrakan och Homemade Bourbon fick kryssa sig loss sista biten. Knappt slagen om andraplatsen med sparade krafter och även han sorteras in i facket ”nästagångare”.

 

//BOM

Publicerad måndag 22 januari 2024.