Travtips 3/3

Trevlig söndagsgiv med nio svårtippade breddlopp.


Tamara Skutnabb gästar med omgångens V4-spik. Och från Bollnäs kommer ”Frasse” med en Urkraft som måste ha toppchans i den sista V5-avdelningen.

I övrigt är det kanske lite hårt att tippa comebackande Henrik Johansson dubbelt upp. Han har inte kört lopp sedan maj månad 2022, men återfått ”suget” och rivstartar nu med Kolmi och Homemade Bourbon som båda måste ses med vettiga segermöjligheter. Markus Pihlström har inte heller kört lopp sedan 2022 (juli) men får även han tipsnicken bakom O.P.’s Flawless i dagens femte lopp.

Att debutera i travlopp är nog annars något av det mest spännande man kan ge sig på. Idag ska Johanna Olofsson köra sitt allra första lopp med egna hästen Överstas Sultan som har fin fart för klassen. Det kan bli seger direkt!

 

V4 körs som lopp 2 – 5. V5 lopp 5 – 9. Första start 12:20.

 

Lopp 2 (V4-1): Kolmi gjorde det riktigt bra under fjolåret med fyra segrar på 17 starter och även i övrigt ett flertal positiva prestationer. Är inte helt att lita på men farten duger fint i klassen när hon sköter sig och hon kan öppna rejält bakom bilen. Här körs hon av Henrik Johansson som varit ifrån tävlandet ett tag, men Kolmi som kan vara lite knepig av sig trivs allra bäst tillsammans med Henrik som också är den som gör det mesta av skötsel och träningsjobb hemma i Hammerdal. Här har man det bästa läget av de på förhand mest betrodda och Kolmi bör få en resa i den främre träffen.

Trollbackens Otur troligen värst emot. Har varit ute i betydligt tuffare gäng på slutet men inte riktigt fått till det och kommer med dunkel form. Hästen är väldigt rask bakom bilen och kan absolut ta hand om ledningen trots spåret. Gullviva har ju ännu sämre utgångsläge men även hon kan lägga iväg rätt så bra från början och jag kan se henne slinka ner bakom troliga ledaren Trollbackens Otur efter startrusningen. Se upp!

Rank: 3 – 7 – 8

 

Lopp 3 (V4-2): Här är känslan att Black Dog borde vara bäst i gänget. Vann två lopp förra året och platsade i hälften av 16 starter, samtidigt som endast en av konkurrenterna lyckades vinna en enda gång. Han måste ha toppchans oavsett löpningsförlopp.

Rank: 6

 

Lopp 4 (V4-3): Här utfärdas skrällvarning i ett vidöppet lopp. Henrik Johansson ”rattar” även denna tipsetta i form av Homemade Bourbon trots bricka 8 bakom vingen. Han har mött hårdare motstånd på slutet och gjort det bra utan den där riktiga toppformen. Är startsnabb om kusken väljer att ladda så det känns inte väldigt långsökt tro att han får överta efter en bit. Bakom denne skiljer det inte mycket mellan hästarna och löpningsförloppet lär bli helt avgörande. En eller alla?

Rank: 8

 

Lopp 5 (V4-4/V5-1): Markus Pihlström kör sällan lopp och även han kommer från ett långt tävlingsuppehåll. Här tar han chansen bakom fältets bästa häst O.P.’s Flawless som ju dessutom har det absolut bästa läget. Topnotch Liss gjorde det bra i värre gäng senast och borde gå framåt rätt så rejält med två lopp i kroppen efter lång frånvaro. Rare Magic riskerar hamna illa till härifrån men duger annars fint om det löser sig. Secret Of Joy får en passande smygresa och är inte golvad vid maxklaff.

Rank: 2 – 5 – 8 – 9

 

V4-förslaget;

Avd 1) Nr 3, 7, 8

Avd 2) Nr 6 Black Dog

Avd 3) Nr 1 – 12 (alla)

Avd 4) Nr 2, 5, 8, 9

Rader/kostnad: 144/288 kr

 

Lopp 6 (V5-2): Fint montélopp där hemmaprofilen Alviano är den givna tipsettan. Den segervane 13-åringen fortsätter att göra det väldigt bra och allra bäst trivs han ju hemma i Jämtland. Men motstånd saknas verkligen inte och eftersom han troligen blir ”överspelad” känns det lika givet att gardera. Stallkamraten Lyckans Olov visade fin styrka och övertygade vid segern senast efter en rejäl slutrunda. Sally MacLennane gör det väldigt bra hela tiden och verkar hålla fina formen. Med därframme igen. Big Cactus Zet är också bra igång. Och vid närmare eftertanke är det faktiskt ingen som känns helt golvad på förhand. Strecka på…

Rank: 6 – 3 – 7 – 5 (1 – 2 – 4)

 

Lopp 7 (V5-3): Majestät har ännu inte segrat men visat fin fart och kommer allt mer med ökad rutin. Dags nu? Välstammade 10-åringen Hibobalder (arkivbild) tycks det ha krånglat mycket för under åren. Hästen är fartfylld och borde ha mycket att hämta framöver om han får vara frisk och fräsch. Bra vid segern. Rekordsänker. Överstas Sultan är också klart bra för klassen men har oftast strulat till det för sig. Avgjorde på snyggt sätt senast och kan absolut vinna igen om han ”bara” håller sig på benen för kuskdebuterande ägaren Johanna Olofsson.

Rank: 5 – 6 – 8

 

Lopp 8 (V5-4): Jättesvårt med orutinerade hästar som dessutom galopperat en del i de tidiga starterna. Välstammade Konjak In höll sig dock till rätt gångart vid tredjeplatsen just här i Östersund näst senast. Jag tror att det här kan vara en riktigt bra häst om han får allt att fungera. Rutinerad kusk som är duktig på att ”hålla i” men spår 2 i volten var nog inte vad man önskade… Groucho Zet har fått några lopp i kroppen och hinner med ytterligare en start före denna (kolla Gävle 29/2). Bra läge. Spetsbud. Canard gör intressant debut för Patrick Wickman som säkert har hästen fint i ordning direkt.

Rank: 2 – 6 – 7

 

Lopp 9 (V5-5): Urkraft svarade för en tapper insats senast. Blev hängande i tredjespår hela första rundan en bit bakom täten som inledde i 27-fart. Kom sedan ner och fick ”vila” genom slutsvängen på innerspåret varpå han höll farten heroiskt över upploppsrakan. Enklare emot den här gången och måste bli svårslagen. Spik!

Rank: 2

 

V5-förslaget;

Avd 1) Nr 2, 5, 8, 9

Avd 2) Nr 1 – 7 (alla)

Avd 3) Nr 5, 6, 8

Avd 4) Nr 2, 6, 7

Avd 5) Nr 2 Urkraft

Rader/kostnad: 252/252 kr

 

Övriga lopp;

 

Lopp 1: Här tror jag mest på Virvelvind som är snabb men ännu väldigt osäker. Bra chans om felfri. Soltösa har inlett positivt och verkar vara mer av den stabila sorten. Kan slå till här!

Rank: 9 – 8

 

Välkommen & lycka till med liret!

//BOM

Publicerad onsdag 28 februari 2024.