Travtips 20/2

Lunchtrav i Östersund denna tisdag.


Första start 12:20. Totalt sex lopp varav de fyra första ingår i V4-spelet. Omgången känns öppen och svårlöst på förhand. Precis som det ska vara.

 

V4-1 (lopp 1): Bara sju till start varav tre normalt höjer sig över de övriga. Just More Fun (bilden från just segern 12/1) var klart bra vid segern senast här på Östersundstravet. Reste då med i tredje par utvändigt och kunde följa en fin rygg via tredjespår över sista långsidan. Fick sedan en bit fram till tätduon i sista sväng men visade fin styrka och rätt uppfattning då hon fullföljde starkt och lyckades hinna fram precis på ritsen. Är startsnabb och lär laddas mot tät men går som nämnts riktigt bra även bakifrån. Troliga favoriten Blues Brother har varit flitigt i elden med fem starter på lika många veckor. Duktig senast vid segern och måste naturligtvis räknas tidigt igen. Exklusiva Liss har bättre form än raden. Gör det väldigt bra varje gång men på slutet har hon saknat rätta turen med dåliga lägen och jobbiga lpningsförlopp. Spurtade starkt senast och verkligen värd en fullträff. Dags nu?

Rank: 6 – 2 – 4

 

V4-2 (lopp 2): Öppet lopp som känns streckkrävande på förhand. Många med chans… Tipset med tvekan till norska gästen Smashing You även om jag har lite dålig koll och hästen är svår att sätta in i loppet. Svårbedömd således. Men segrarna i raden kan inte ”snackas bort” även om de tagits på blygsamma tider. Måste garderas och det blir till slut åtta streck på mitt systemförslag. Warhol är väl bästa hästen och den här uppgiften känns synnerligen lämplig. Han har uppträtt knepigt i loppen men varit bra vid segrarna och senast såg han fin ut. Givet motbud!

Rank: 7 – 11 – 2 – 6 – 3 – 8 – 10 – 12

 

V4-3/LD-1 (lopp 3): Lite lurigt lopp och det saknas inte motbud, men som fine Sol Storm imponerat på slutet känns han definitivt som omgångens bästa spikförslag. Vann senast på topptid och jag kan tänka mig att Hanna Forslin väljer ett offensivt upplägg från bakspåret. Det är en spårtrappa och de på förhand värsta motbuden har också knepiga eller t o m sämre utgångslägen. Vid gardering får inte fartfyllde Sundbo Rymling glömmas. Edbest har knallform, Il Jerven brukar trivas fint här i Jämtland och Norrbo Odin är en hedershäst som alltid gör sitt. Hemmahoppet Blixen gör intressant comeback efter några månaders frånvaro. Duger fint i klassen när han tävlar på topp.

Rank: 10

 

V4-4/LD-2 (lopp 4): Här får det bli fyra streck och det känns som att de fyra mest lägesgynnade hästarna också är de som startar med reell vinstchans. Princess Street platsade i elva av tolv starter ifjol och avslutade året med seger. Bra inne i loppet. Baron Muscles har inlett bra för Anders Wallin. Åter med därframme. H.P.Roadrunner är väl kanskle allra bäst på kort distans men startsnabb och gynnad av ledningen. Kan bli svårpasserad om han får bestämma en bit. Homemade Bourbon är också snabb ut bakom bilen och siktas säkert mot ledningen. Typisk outsider.

Rank: 4 – 3 – 1 – 2

 

Systemförslag V4

(lopp 1 – 4)

Avd 1: Nr 2, 4, 6

Avd 2: Nr 2, 3, 6, 7, 8, 10, 11, 12

Avd 3: Nr 10 Sol Storm

Avd 4: Nr 1, 2, 3, 4

Rader: 96

Kostnad: 192 kr

 

Övriga lopp

 

Lopp 5: Överstas Sultan har utvecklats fint på slutet. Spurtade ursinnigt näst senast men då gick det till slut lite för fort och då rullade han över i en trist upploppsgalopp. Noterade en fin tid senast som slagen och om han bara sköter sig den här gången måste han ha vettig chans att runda det här gänget. Toppstammade Blomsterkungen (Tekno Odin – Järvsö Blomster) har inte fått till det ännu. Fartfylld och givetvis så bra i grunden att han duger fint om han ”bara” håller sig på benen. Alltid skrällrisk i lägre kallblodsklasser, då såna här lopp kan vara rätt så stökiga och det blir ofta en hel del galopper och småstrul med positioner.

Rank: 12 – 11

 

Lopp 6: Orr Kide har toppform och jagar andra raka. Likvärdig uppgift som senast. Kövras Spik gör det fortsatt bra för ”oldtimern” Arne Forsberg. Bra vid segrarna och höll fint senast som trea. Sohlanna är också bra igång. Skall köras lite på chans och alltid farlig när hon serveras rätta smygaren.

Rank: 9 – 12 – 10

 

//BOM

Publicerad måndag 19 februari 2024.