Topp 3 – Vecka 5 (t o m 4/2)

Tinas första A-tränarseger.


Tina Loft kvitterade ut sin A-licens vid årsskiftet och den första proffstränarsegern lät inte vänta på sig. Redan innan januari månads utgång spräcktes nollan i blott tredje försöket.

 

1 – Essyes Mazzanti till skrällodds

Härlig start för Östersundstravets nya A-tränare Tina Loft. Dittills efter 22 starter ännu segerlöse Essyes Mazzanti spräckte även han nollan vid snygg spurtseger på Bergsåker 31/1. Ulf Eriksson körde ett perfekt lopp med den nyblivne femåringen som reste med på innerspår i det fjärde paret. Inbäddad mellan hästar 500 kvar, kunde gå med i angrepp via tredjespår genom slutsvängen och attackerade sedan långt ut i banan inne på upploppsrakan. Essyes Mazzanti spurtade starkt och i en tät slutstrid med fyra hästar nästan på linje över mål lyckades Essyes Mazzanti sätta nosen främst. Vann på goda 16,2/2640a till skrälloddset 74,85 och tjänade 40 000 kronor.

 

2 – Nästagångare

Luca di Quattro har gjort det väldigt bra sedan han kom upp till Jämtland i Tomas B Nilssons regi. Kördes nu av Ulf Ohlsson i ett V86-lopp på Bergsåker och svarade för en storstilad insats som tvåa. Kunde inte vara med i spetskörningen men Uffe valde sedan ett offensivt upplägg och lät Luca di Quattro inta dödspositionen redan 1300 kvar. Greppet kopplades när man svängde in på spurtrakan och hästen fullföljde starkt men blev lite snöpligt nerspeedad kort före mål. Noterade 14,9/2140a och går mot en spännande säsong.

11-årige valacken Bonaldo är en hedershäst som alltid gör sitt men kanske inte vinner så ofta. Noterade karriärens 30:e (!) andraplats på Bergsåker i ett litet femhästarsfält av V75-kaliber. Daniel Wäjersten i vagnen den här gången och han serverade Bonaldo en fin resa på innerspåret. Kom fram i rygg på ledaren med 1300 meter till mål, fick sedan sent fritt och avslutade jättefint bakom en lite för bra vinnare. Bonaldo kom hem på 26,4/2140a och såg formstark ut i målgången. Vi blir inte förvånade om han snart slår till med en fullträff…

 

3 – Money Smile strålande som finaltrea

Money Smile har alltid varit bra men tycks ta ytterligare kliv på stegen just nu. Kördes av Örjan Kihlström i lördagens STL-final (Bronsdivisionen) på Solvalla och knep bronset i ett riktigt rövargäng. Man hamnade djupt nere i kön och kom inte till när det plötsligt blev ”Vincennes-körning” varvet från mål. Nästan sist och fast mellan hästar ännu genom sista sväng och inte fritt förrän en bit in på målrakan. Money Smile spurtade sedan urstarkt en bit bakom tätduon och såg ruskigt fin ut på 14,1/2140a vilket belönades med 62 000 kronor. Faktum är att hästen gjort de fyra senaste starterna på V75 med resultatet 2-4-2-3 som inbringat 207 000 kr sedan mitten av december.

Vejmo Märta startade i Bollnäs i söndags och var klart duktig som trea. Reparerade en tidig galopp på starkt sätt och fullföljde till tredjeplatsen på 37,3/2160.

 

//BOM

Publicerad måndag 5 februari 2024.