Information v.16

Att bli vald känns alltid bra och att själv kunna välja är en förmån, men båda är ingen självklarhet…

En sommardag i juni -77, 12 år gammal, stod jag på centralen i Göteborg med både resväska, ryggsäck och ett ”mattrör” fyllt med fiskespön. Tåget tog mig till Östersunds Central där den gula postbussen väntade, jag skulle på fiskeläger i Rörvattnet. Då och där började min resa till Jämtland och Östersund som jag än idag är så tacksam för. Lägret och alla upplevelser i sig är en egen historia men då jag sex år senare skulle välja regemente blev det Norrlands Artilleriregemente (A4).

Efter tretton år i Försvarsmakten och därefter sju år som chef på sågverket Jämtlamell AB i Stugun blev jag 2005 uppringd och tillfrågad om jobbet som travbanechef på Jämtlands Travsällskap. Valet var enkelt och beslutet tog jag samma dag. Nu har det snart gått 20 år… Oj, vad tiden går. Vi har bland annat investerat 90 miljoner kronor i anläggningen, investeringar som få banor orkat med. 2018 arrangerade vi UET Master Finalen, en unik sportslig höjdpunkt som verkligen satte Östersundstravet på den europeiska travkartan. Vi klarade också branden i toto-hallen och pandemin galant.

Nu har jag gjort ett nytt val; jag har meddelat min styrelse (4/4) och min personal (9/4) att jag vill avsluta min anställning på Jämtlands Travsällskap med sista anställningsdag den 31/12 2024.
Ett val jag själv vill göra, 20 år får räcka, jag har gjort mitt! Nu är det dags att någon annan tar över rodret och lotsar skutan vidare… Jag önskar alla lycka till!

Efter årsstämman den 4 april kan också vi meddela att styrelsen växt. Nu består den av ordförande Håkan Karlsson, vice ordförande Jan Halberg och ledamöterna; Anna-Karin Kask, Mikael Halvarsson, Jörgen Pääjärvi, Emma Gabrielsson och Sandra Lantz. Normalt är också ordförande i ÖPTK Emma Henriksson och ordförande i Hästägareföreningen Staffan Sjömark adjungerade. Med mig som föredragande och vår ständiga sekreterare Annicka Karlström är vi nu hela elva (11) stycken på våra möten. Ett val våra medlemmar gjort.

Valberedningen består nu av ordförande Maria Werner Gabrielsson, Karin Lindblad, Magnus Löfgren, Jonas Ullström och Johan Gunnarsson

I övrigt:
När renoveringen av stall 4 är klart kommer vi fylla på både stall 3 och stall 4 för att frigöra stall 10 som gäststall. Detta gör vi för att få ner kostnaderna i form av effektavgift, el och energipriser.
Vi ser också över hanteringen av råspånet som idag är en riktig förlustaffär; ca: -100 000kr/år vilket beror på att man helt enkelt tar mer än vad man betalar för… återkommer om hur vi ska göra.
Ensilageplast och gödsel är också områden vi måste hantera på ett effektivare sätt, återkommer även här.
Slutligen ber vi om hjälp nu när allt tinar fram… hjälp till och släng skräp på angiven plats så blir det så mycket finare på stallbacken. Tack på förhand!

Almanackan:
19/4                    V64s kl.1830
22/4                    Anmälan till V5b 27/4
22/4                    Konsortiemöte (ST)
23/4                    Årsstämma Fullmäktige (ST)
24/4                    ATG-rapport Q1
27/4                    Loppis i publikhallen kl.1300-1600
27/4                    V5b kl.1830
30/4                    Anmälan till V64 7/5
5/5                       Till Start-projektet
7/5                       V64 kl.1820

Lycka till på fredag!
/JQ


Publicerad måndag 15 april 2024.