Travtips 27/4

Cobol Infinity jagar andra raka.


Kvällstävlingar denna lördag med breddlopp och V65. Vidöppna och spelvänliga lopp. Den som hittar rätt på det stora streckspelet lär bli rikligt belönad. Aktiviteter på Östersundstravet tar sin början för den som vill redan kl 13 – 16 med loppis i publikhallen. Travet drar igång med första start kl 18:30.

Cobol Infinity (bilden från spetssegern med Per Linderoth här hemma på Östersundstravet 19/4) jagar andra raka i kvällens sista lopp. Ikväll är det rutinerade Kenth Åkerlund som sköter tömföringen.

 

Lopp 4 (V65-1): Vi inleder med en möjlig chansspik i form av Solängethästen Luke Pike (2) som inte alls är så tokig. Galopperade bort sig i årsdebuten på Dannero efter positiva stallrapporter men hästen fick i alla fall ett slags banjobb och borde ändå ha gått framåt efter den lilla genomköraren. Utgångsläget är perfekt och har tidigare öppnat riktigt bra bakom bilen. Växer dessutom en klass om han hittar till ledningen och från den positionen blir han svårslagen i detta gäng. Vidöppet bakom och det kan tokskrälla direkt. Det behöver inte vara fel att helgardera…

Rank: 2

 

Lopp 5 (V65-2): Vy Jerven (7) gjorde det bra ifjol med fyra årssegrar. Togs hem till Norge ett tag men där var han bara rent ut sagt dålig. Är nu åter på Wången och kanske tänder han till igen. I så fall vettig uppgift här men känns ändå givet att gardera med så dunkel dagsform. Orr Zickan (5) känns intressant. Kommer åter efter några månaders frånvaro och tävlingsvilan kan ha gjort henne gott. Hon har tidigare gått bra direkt efter att ha varit ifrån. Pyssla (2) har bara en seger på 70 starter men möter oftast tuffare gäng än detta och gör det oftast bra utan att riktigt räcka. Kan slå till. Klack Astrid (6) är också en typisk outsider. Vid hennes blott två segrar har hon slagit riktigt bra hästar. Streckvärd.

Rank: 7 – 5 – 2 – 6

 

Lopp 6 (V65-3): Detta känns på förhand som hela omgångens knepigaste lopp att bena ut. OM inte O.P.’s Todde (5) sköter sig och behagar hålla sig till rätt gångart. Då bara vinner han! Femåringen är inte alls att lita på med åtta galopper på 16 starter, var av sju i de elva senaste. I de åtta felfria loppen, som dessutom gjorts i betydligt värre gäng än detta, har han tre segrar och två andraplatser. Att han nu är tränarkörd behöver inte alls vara negativt. Vidöppet bakom men tycker att lägesgynnade Graceful Godiva (1) sticker ut och nöjer mig med två streck på systemförslaget. Hon var duktig vid andraplats här i Östersund i höstas och känslan är att hon ryckt upp sig på slutet.

Rank: 5 – 1

 

Lopp 7 (V65-4): Norrbo Odin (8) är jättebra inne i denna spårtrappa så startspåret saknar nog helt betydelse. Hästen gjorde det bra under fjolåret och är allroundbetonad. Han är spurtstark men kusken kan också välja ett offensivt upplägg. Toppchans! Husnäs Elving (7) är bra i grunden men har varit skadedrabbad och därför tävlat sporadiskt de senaste åren. Senaste segern daterad så långt tillbaka som 2019 men då vann han faktiskt STL-loppet Säterbests Minne på Solänget. Kanske värt notera att han också var före tipsettan när de senast möttes på Dannero… Kaksi (9) är bra när hon sköter sig och härifrån får hon en vettig smygresa. Passa även Klack Pansar (1) som är bättre än raden. Riktigt bra vid segrarna i början av fjolåret och senare sexa på topptiden 24,9/2140 i en Dubbelcupsfinal. Fått två lopp i kroppen efter nästan årslång frånvaro. Givet streck.

Rank: 8 – 7 – 9 – 1

 

Lopp 8 (V65-5): Kalle Taxam (6) återkommer efter en liten pust. Sexåringen har (nästan) uteslutande tävlat i betydligt skarpare sammanhang än detta. Besitter hög kapacitet och har imponerat vid flertal segrar. Han är startsnabb och lär antingen spetsa direkt, alternativt släppas till tät efter en bit. Om inte blir han ändå svårstoppad oavsett löpningsförlopp. Spik!

Rank: 6

 

Lopp 9 (V65-6): Ett riktigt fint B-tränarlopp med 35 000 kr till vinnaren avrundar tävlingskvällen. Hemmastoet Cobol Infinity (2) tog en ganska intetsägande seger i årsdebuten och efter två oplacerade starter var det senast åter dags att besöka vinnarcirkeln. Då ledde hon från start till mål och här kan det absolut bli en repris på det scenariot. Värst emot blir troligen Vixi Garbo (3) som inlett lovande och nu gör spännande årsdebut. Helrätt inne i loppet och kusken låter sugen på att försöka lifta med bakom tipsettan. Duger fint här. Det är aldrig lätt att stå med dubbla tillägg men de hästarna gynnas ändå av att det är få hästar på 2140/2160-volterna. Bland dessa lyfter vi fram Elmer Wibb (11) som kan få en pangstart från springspåret och lär sitta bra till i tidigt skede. Samt Distant Thunder (13) som däremot börjar från stängt startspår, men som verkligen övertygat vid segrarna och absolut kan spurta ner det här gänget till slut.

Rank: 2 – 3 – 11 – 13

 

V65-förslaget

(lopp 4 – 9)

Avd 1) Nr 2 Luke Pike

Avd 2) Nr 2, 5, 6, 7

Avd 3) Nr 1, 5

Avd 4) Nr 1, 7, 8, 9

Avd 5) Nr 6 Kalle Taxam

Avd 6) Nr 2, 3, 11, 13

Rader/kostnad: 128/128 kr.

 

Övriga lopp;

 

Lopp 1: 3 Optandsprinsen – 13 Sol Eld – 7 Solmann. Outs: 10 Alm Briskus

Lopp 2: 1 Canard – 9 Zätalastdollarbaby – 6 Thorgny Burge. Outs: 12 Assini

Lopp 3: 1 Hoppets Melodi – 8 Järvsörapp – 11 Rönnings Teddy. Outs: 12 Borksnapsen

 

Välkommen & lycka till med liret!

//BOM

Publicerad fredag 26 april 2024.