Travtips 4/4

Kunglig lunchvinnare?


Lunchtävlingar på Östersundstravet, torsdag 4 april. God mat i kombination med sport, spel och spänning. Det blir inte bättre!

Alltid fri entré och gratis parkering. Första start 12:20. Välkommen!

 

Majestät (arkivbild, spurttvåa bakom Sohlanna 17/3) är ett kungligt hemmahopp i lopp 7 (V5-4). Men han utmanas av yrvädret Bosse Best som är omgångens värsta ”drag”.

 

V4-1 (lopp 1): Västerbo Ajax (5) är en V75-meriterad topphäst som gör spännande årsdebut. Har gjort det väldigt bra i tuffa gäng och bl a segrat i STL-lopp trots startgalopp. Tränaren är duktig på att ställa i ordning och har här hittat en på förhand lämplig uppgift. Toppchans och vettigt spikförslag. Magnificent Tooma (8) är också bra och gör även han intressant årsdebut. Värst emot men drog en nit i spårlottningen och då blir det svårt att rubba favoriten. Övriga får nog strida om platserna bakom.

Rank A: 5, B: 8

 

V4-2 (lopp 2): Oscar Berglund har medvetet legat lågt under vintern, trimmat på hemma i Brunflo och laddat för våren/sommaren. Hästarna har börjat röra på sig och det verkar nog som att man hittat ett vinnande koncept. Cleveland Broline (1) har inlett fint och övertygade senast vid segern på smetigt underlag. Gynnsamt utgångsläge här då kusken helt kan köra på säkerhet från början med endast två hästar i startvolten. Antingen ta hand om ledningen direkt alternativt överta efter en liten bit. Befinner sig ännu i för låg klass och tilläggshästarna är inte bättre. Dock ännu ganska orutinerad och det finns ett ”roligt” motbud om han skulle göra bort sig. Zorina C. (3) har knallform och senast höll hon urstarkt till andraplatsen efter offensivt upplägg. Se upp!

Rank A: 1, B: 3

 

V4-3 (lopp 3): Vidöppet kallblodslopp. Tipset dock utan tvekan till Norrlands Jerven (3) som såg jättefin ut senast i comeback efter halvårslång frånvaro. Plockade längder sista biten och kom i mål som pigg trea med sparade krafter efter defensivt upplägg. Då körde tränaren själv men nu hoppar allsvenska ligaledaren Mats E Djuse upp i sulkyn från utmärkt utgångsläge. Bra chans men det saknas verkligen inte formstarka motståndare och det känns givet att (hel?)gardera. Strecka på…

Rank A: 3, B: 4-5-7-8-11-13-14

 

V4-4/V5-1 (lopp 4): Weightlessness (4) gör det bra varje gång och är verkligen värd en fullträff. Är väl ingen startraket men öppnar bra bakom bilen och kan troligen köra sig till tät efter en bit. Annars är det ingen katastrof om han skulle tvingas harva i dödens då han ju tål att göra en del grovjobb själv. Dags nu!? Evita Jacase (3) besökte Östersund i december då hon imponerade vid enkel spurtseger före hästar som Luca di Quattro och Ice Pack. Likt fadern (Evil Enok M.E.) den blixtrande speediga sorten och här har hon läget för en fin resa i den främre träffen. Explosivt motbud. Kilgore (9) är en välstammad fyraåring som inledde tävlingskarriären i USA. Han har ännu inte segrat men visat kapacitet vid åtta pallplatser på sina 13 starter, och vi räknar kallt med att hästen är under utveckling hos skicklige tränaren Daniel Wäjersten. Distant Thunder (12) har varit smällfin vid två raka segrar. Senast helt ensam till slut i lite lätt joggande stil… Är väl normalt bortlottad här med bricka 12 bakom bilen i sprinterlopp, men det kan bli rejäl överpace och då kommer hon in i matchen. Streckvärd trots läget. Afish (10) är mycket bättre än raden. Skrällbud.

Rank A: 4-3-9, B: 12-10

 

Systemförslag V4

(lopp 1 – 4)

Avd 1) Nr 5 Västerbo Ajax

Avd 2) Nr 1, 3

Avd 3) Nr 1 – 14 (alla)

Avd 4) Nr 3, 4, 9, 10, 12

Rader: 140. Kostnad: 280 kr.

 

V5-2 (lopp 5): Inte så lätt med några ännu helt osynade bud. Och några som hittills visat fart men mest bara gjort bort sig (galopperat). Respekten för Wäjersten/Djuse är naturligtvis stor och debuterande Diablo (2) ser klart spännande ut ”på papperet”. Det skulle förvåna om den här hästen inte är (djävligt) bra men det handlar trots allt om spår 2 i volten i tävlingsdebut och därmed känns det givet att gardera.

Rank A: 2, B: 3-11-5-8-9-7-6

 

V5-3 (lopp 6): Inte så enkelt här heller men segervane topptränaren Boye Ölstören brukar ha täckning vid sina jämtländska besök. Här gästar han med Alm Vinni (1) som inledde lovande med två raka segrar men sedan har varit ifrån efter en misslyckad start i augusti. Givetvis svårbedömd men vann på en 32-tid i andra starten och är hon i det slaget måste hon bli svårfångad. Chansspik!

Rank A: 1

 

V5-4 (lopp 7): Majestät (6) har ansetts lovande från start men det tog ett tag innan han började ”släppa till”. Fin vid segern näst senast i lite enklare gäng, och senast fullföljde han starkt som tvåa. Trenden känns uppåtgående och ”Janne” lär ha siktet inställt på tidig ledning, en position varifrån vi tror att Majestät säljer sig dyrt. Bland många dugliga motbud väljer vi att hissa en särskild varningsflagg för fartfyllde men hopplöst osäkre Bosse Best (14). Senast gick han ruskigt fort en lång bit efter fel och visade åter att farten duger mer än bra i klassen. Typisk outsider!

Rank A: 6, B: 14-5-8-11-12-13-15

 

V5-5 (lopp 8): Hm. Knepigt. Inte så mycket att ta på här men efter en del grubblande får det bli ett tvåhästarslås. Amatrice (6) vann i alla fall två lopp ifjol och förutsättningarna med kort distans och bilstart borde passa fint. Jomar Blekkan kan verkligen ladda från start och vi håller Amatrice som spetsfavorit. Utmanas främst av Timothy Udsen (7) som numera tränas av Lars Wikström. Det blev galopp i regidebuten senast men ändå ett ”lopp i kroppen” och den här hästen är inte alls så tokig i grunden. Körande Henrik Svensson är något av nyckelkusk under dagen. Han kör i sju av dagens lopp och faktum är att samtliga nämns tidigt i ”snacket”…

Rank A: 6-7

 

Systemförslag V5

(lopp 4 – 8)

V5-1) Nr 3, 4, 9, 10, 12

V5-2) Nr 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 11

V5-3) Nr 1 Alm Vinni

V5-4) Nr 6, 14

V5-5) Nr 6, 7

Rader/kostnad: 160/160 kr.

 

//BOM

Publicerad onsdag 3 april 2024.