Topp 3 – Vecka 17 (t o m 28/4)

Tomas "distansfirade" hemmaseger på annan ort.


1 – Grattis på 60-årsdagen!

Hemmatränaren Tomas B Nilsson fyllde 60 år i samband med Östersunds breddloppstävlingar i lördags. Han valde att förlägga firandet till annan ort men kunde räkna in en vinnare i form av Venom W.F. som nu kördes av Rauno Pöllänen. Femåringen gjorde sin blott tredje start och man hade blygsamma förväntningar i årsdebuten. Såg heller aldrig ut att kunna segerstrida men höll farten fint långt bakom den bortflyende ledaren, som dock plötsligt ”stannade” 100 kvar och sedan även galopperade när Venom W.F. kom ikapp och förbi kort före mål. Segertiden 19,9/2140 och förstapriset 10 000 kronor.

På Bergsåker 23/4 blev det en Jämtseger för fina stoet Sol Bris som gavs en perfekt resa av Carl-Ivar Larsson. Såg ut att gå mot enkel seger när hon snyggt spurtade förbi över upploppsrakan men stannade sedan till när det var klart och faktiskt snöpligt nära bli upphunnen precis på ritsen. Höll dock undan på 29,9/2160 och drog in 30 000 kronor.

 

2 – Triss i tvåor

Vi kunde räkna in tre andraplatser och först ut var Finally J.M. på Bergsåker 23/4. Stoet gjorde det väldigt bra under fjolårets debutsäsong och var nu väl förberedd i comeback efter fem månaders frånvaro. Duktig som inte stort slagen tvåa på fina 17,8/2640a och blir fortsatt nyttig framöver för Jerker och Monica Axelsson.

Här hemma spurtade Vejmo Märta in som tvåa för Camilla Olsson i ett galoppfyllt lopp.

Storskrällen The Big Bang brakade till spets för Tommy Enberg som sedan försökte rycka undan över upploppet. Höll fullt godkänt men kunde inte svara favoriten Kalle Taxam den sista biten in mot mål.

 

3 – Och fem treor

Positiva pallplatser på Bergsåker, var av två för Per Linderoth. Gamle kämpen Donners Am hade en tuff uppgift men fullföljde tappert på topptiden 13,7/2700. Duktiga Exklusiva Liss håller fina formen och ”vann” klungspurten som trea på 13,5/2140a i hårt gäng. Hon har verkligen gjort sig förtjänt av en fullträff som bör komma inom kort.

Kenth Söderlund har en fartfylld herre i Bosse Best som om han sköter sig bör ha en del att hämta framöver. Höll sig på benen i loppet som vanns av Sol Bris och spurtade in som trea. Och ny tredjeplats blev det för Kenth på hemmaplan i lördags, nu tillsammans med Young Highness som har uppåtgående formkurva och fullföljde fint från uselt utgångsläge. Trea blev även J.L.’s Antonio för Arild Eggen.

 

//BOM

Foto: TR Media

Publicerad måndag 29 april 2024.