Topp 3 – Vecka 16 (t o m 21/4)

Andreas första A-tränarseger!


Stark vecka för vårt Jämtgäng med fyra snygga segrar och totalt 15 pallplatser.

 

1 – Fyra fullträffar

Oscar Berglund tycks verkligen ha hittat rätt med sitt nya upplägg. Trimmat under vintern och sedan kommit igång ganska sent men framgångsrikt. Stallet har hittills tagit sju segrar, tre andra- och en tredjeplats på 23 starter som inbringat 388 500 kr. Segerprocenten höga 30 och vinsterna dessutom fördelade på fem olika hästar. Förra veckan reste man till Umeå där det blev en vass dubbel. Åttaårige Bourne Dominion ser bättre ut än någonsin och fungerar perfekt i travet. Lekte sig runt till spetsseger på 13,7/2140a och är klockrent inmatchad i STL Klass I. Dock tveksamt om startpoängen (940) räcker för att komma med där. Mats E Djuse körde och han satt även bakom fyraårige Cleveland Broline som övertygade vid tredje raka på 16,0/2140a.

Här hemma på Östersundstravet kördes fina tävlingar i fredags. Då kom Andreas Karlssons första fullträff som ny A-tränare efter en praktstyrning av Ulf Ohlsson med Donatello Wibb. Bricka 12 i en spårtrappa är väl av de flesta betraktat som sämsta möjliga utgångsläge. Uffe prickade perfekt och lyckades smita ner i rygg på ledaren (!). Sedan kom luckan som på beställning och Donatello Wibb (nedan) avgjorde enkelt i spurten till seger på 15,9/2140a.

Cobol Infinity (nedan) spårade runt om för Per Linderoth och gled undan på 15,9/2140a. Kommer allt mer och startar åter redan på lördag med ny god chans i ett B-tränarlopp.

 

2 – Lovande årsdebut

Topphästen Invisible Sun årsdebuterade för Per Linderoth i fredags och svarade för en fin prestation direkt. Spurtade storstilat en bit bakom en fruktansvärt bra vinnare (Belfort Rags) och blir spännande att följa framöver. I övrigt noteras positiva andraplatser även för Give Me Five N.O., Majestät, Ellbert och Moetiv, samt för Klockar Eva och Soltösa vid söndagens breddloppstävlingar på Dannero.

 

3 – Och fyra treor

Staro Roseway är verkligen nyttig hos Tomas B Nilsson. Knep nu en ny tredjeplats i ett ST-lopp för fyraåriga ston värd 17 500 kronor. Jan-Olof Johanssons Topper har kommit åter fint efter lång frånvaro. Höll urstarkt som trea på Umåker efter väldigt jobbig löpning. Minea positiv här hemma i ganska tufft gäng, och treårige Zicken Tuffing gjorde det jättebra i sin tävlingsdebut.

 

//BOM

Foto: Tom Jönehag

Publicerad tisdag 23 april 2024.