Topp 3 – Vecka 15 (t o m 14/4)

Lyckosam regidebut!


1 – Perfekt inledning

Tomas B Nilsson har fått in ett spännande nyförvärv i form av femårige hingsten Perfect Harmony som gjorde regidebut på Bergsåker i lördags. Hästen har tidigare tränats av Timo Nurmos och Preben Sövik och kom till Jämtland med skapliga meriter. Gjorde nu sin 23:e start och vann direkt i första starten för sin nya tränare. Ståtar nu med sju segrar och drygt 400 000 kronor intjänat och blir såklart väldigt intressant att följa framöver.

Örjan Kihlström körde och efter en lugn start blev det till att göra grovjobb som första ekipage i andraspår största delen av loppet. Perfect Harmony fullföljde urstarkt och när den ledande favoriten galopperade 50 meter från linjen var saken klar. Man vann på 14,6/2140 med fina förstapriset 100 000 kronor till hästens nya ägare Nilox HB, Sundsvall.

H.P.Roadrunner fortsätter att övertyga och knep sin fjärde (!) årsseger efter ledning från start till mål. Sjuåringen är blixtrande startsnabb och pep till spets direkt från bricka 7 bakom bilen. Körande Oskar Florhed kunde sedan plocka upp hästen och dämpa farten. Genom slutsvängen sprang hästen bara och klippte med öronen och gled sedan undan till enkel seger på 14,8/2140a.

 

2 –

 

3 – Lyckans Olov på pallen igen

Lyckans Olov håller fina formen och höll fint till tredjeplatsen i ett montélopp som inledde tävlingsdagen på Bergsåker. Reds åter av Tilda Gottås och noterade nu 15,8/2140a efter ganska tufft upplägg. Lyckans Olov har ännu inte missat pallen i år, med två segrar och två treor på fyra starter.

 

//BOM

Publicerad måndag 15 april 2024.