Topp 3 – Vecka 14 (t o m 7/4)

Oscar med rivstart


1 – Mats E Djuse bakom veckans fyrtal

Fyra Jämt-tränade vinnare den gångna veckan. Samtliga körda av Mats E Djuse som hade en smått osannolik vecka med hela 16 segrar på sex dagar! Oscar Berglund selade ut tre vinnare och har gjort en riktig rivstart med fem segrar, två andra- och en tredjeplats på årets totalt 17 starter.

Ice Pack vann enkelt på Hagmyren 1/4 efter ledning från start till mål. Gled undan i okörd stil på 15,8/2140. På Bergsåker 3/4 var det dags för Jackpot att göra årsdebut och han övertygade vid spurtseger på 15,0/2660. Cleveland Broline (huvudbilden) tog sedan andra raka här hemma i Östersund 4/4. Han noterade 17,6/2140 och ser ut att kunna klättra genom klasserna framöver.

Ytterligare en hemmaseger blev det genom 10-årige Hibobalder som verkligen hittat stilen på ”gamla dar”. Leif Bångman har gjort ett strongt jobb med hästen som nu raketspurtade och hann fram precis på ritsen. Vann på 31,8/2140a och man undrar ju lite smått vad slagne Ulf Ohlsson sa till för dagen helt omöjlige Mats Djuse (bilden nedan). Sympatiske Ulf Ohlsson som för övrigt fyller 60 år på fredag (12/4). Östersundstravet gratulerar!

 

För Jackpot och Ice Pack (ramlopp) väntar spännande starter på Bergsåker 13/4.

 

2 – Duktiga tvåor

”Den gamla damen” Sally MacLennane fortsätter att övertyga. Knep en ny andraplats i montélopp på Bergsåker tillsammans med Nathalie Edlund. Inte stort slagen på 15,0/2140a och har nu dragit in 164 000 kronor på åtta årsstarter. Young Mistress gjorde årsdebut för Per Linderoth som var mycket nöjd med fin andraplats på 13,0/2140a. Topnotch Liss har kommit åter på fint sätt för Sandra Nordlöf. Fullföljde starkt som tvåa för Per Linderoth en bit bakom topphästen Västerbo Ajax vid tävlingarna här hemma i torsdags.

 

Även för Sally MacLennane och Young Mistress är det närmast V75-starter på Bergsåker 13/4 som väntar.

 

3 – En hel bunt pallplatser

Vi kunde räkna in sju tredjeplatser under förra veckan. Samtliga får plus i kanten; M.T.Tatanka, Bowling de Luxe, Weightlessness, Doer Shallow, Gambler, Järnladyn och V.Viking. Den sistnämnde galopperade bort segern på Hagmyren men kom åter urstarkt och vinner nog ”nästa gång”…

 

//BOM

Foto: Tom Jönehag.

Publicerad tisdag 9 april 2024.