Veckobrev v. 38

Information v. 38


Information v. 38

Ser vi kanske ljuset i tunneln? Inflationen backar och börsen reagerar positivt. Beslutet om en ytterligare räntejustering kommer säkert vara ograverad men vi får verkligen hoppas att det är den sista. Nu vänder det!

Detta är kanske ett tecken. ATGs spelomsättning, främst spelet på hästar, har gått knackigt under Q1, kommit tillbaka hyfsat under Q2 och trenden är försiktigt positiv för Q3. Hoppas detta håller i sig annars blir det riktigt tuffa papper 2024.

Uppdrag och ekonomi
Vi har under lång tid diskuterat vilket uppdrag som ska gälla för respektive bankategorier, det geografiska lägets betydelse och storleken på banorna. Detta blir nu än mer påtagligt då vi ska förbereder oss för effektiviseringar av stora mått, vi ska reducera kostnaderna och öka intäkterna. Inte en helt lätt uppgift så som läget är just nu… Men vi har inget val!
För oss på Östersundstravet är processen redan igång och vårt strategimöte den 4-5 oktober får bana väg för fortsatt arbete. Men att vi kommer behöva göra förändringar, det är solklart. Trots allt ligger vi, jämfört mot många andra banor, lite i förarsätet då vi tidigare tagit många stora investeringar. Digitaliseringen av banan, banbelysning och ledbelysning i stallar, energikonverteringar och renoveringar av både Spiltas Restaurang, Cafè Volten och Publikhall.
Men vi har också en del att ta tag i… man blir liksom aldrig klar.

2024-års travdagar
Vi har också påbörjat arbetet fördelningen av nästa års travdagar. Det ser inledningsvis bra ut med både STL 8:e juni och 7:e december samt STLs (V86) med både Derbyfinaler och BC-försök. Jag återkommer med övriga dagar.

Från senaste bankommittémötet
Stora banan och innerbanan är fortsatt bra!
Gräfsåsen har varit hård sista tiden, riva lite tuffare. Mer material nästa år.
Skogs- och rakbanan har vi nu fräst vilket blev bra, fortsätt djupharva, dock har det kommit upp sten som ska bort och vi ska dika del av rakbanan inom kort.
Målkameralampan är för stark, ska se hur och vad vi kan göra, utreds just nu…

Grattis till segrarna 15/9:
Young Mistress med Per Linderoth                  Ägare Team Young & tränare Per Linderoth
Zicken En med Micael Melander                       Ägare & tränare Gunnar Gabrielsson

Almanackan:
23/9                    Provlopp
30/9                    Ponnytrav
2/10                    Anmälan till V4 fredag 6/10
4/10                    Provlopp
6/10                    Lunchtrav kl.1220
9/10                    Anmälan till V64 fredag 13/10
13/10                  V64 kl.1820 med After Work!
14/10                  Projektet TILL START
17/10                  Anmälan till V5 lördag 21/10
18/10                  Provlopp
21/10                  V5 kl.1830 med Tjejkväll!                                                                                               /JQ

Publicerad tisdag 19 september 2023.