Topp 3 – Vecka 36 (t o m 10/9)

Äntligen!


Efterlängtad fullträff för Pannemanne som en av veckans tre mycket imponerande Jämtländska vinnare.

1 – Nu var det dags

Åttaårige Pannemanne (e Krusse) har haft toppform mest hela året och verkligen skramlat ihop till en fullträff efter bland annat fem (!) andraplatser på årets första 15 starter. Startade på Solänget förra måndagen och nu var det dags. Jan-Olof Johansson körde med pondus och tryckte sig till spets varvet från mål. Sedan höll man jämn, ganska hård fart i täten och Pannemanne svarade säkert sista biten in mot mål. Höll undan på snyggt sätt och kom hem på fina 26,9/1640a vilket belönades med 30 000 kronor. Hästen är därmed hittills vinstrikaste kallblod på Östersundstravet i år med drygt 177 000 intjänat.

Det är med rätta som Per Linderoth tycks köra med obegränsat självförtroende då han sätter sig upp bakom fine Invisible Sun. Den femårige Ready Cash-sonen ser ruskigt läcker ut för dagen och i lördags övertygade han åter vid seger i ett ramlopp under Bollnäs högklassiga STL-dag. Linderoth tog det lugnt från bakspår, attackerade från den absoluta sistaplatsen dryga varvet kvar. Rundade fältet och landade ganska snabbt ytter om ledaren. Avgjorde enkelt inne på slutrakan och gled snyggt undan till seger på 13,6/2140a och förstapriset 40 000 kronor.

Imponerade stort gjorde även Bowling de Luxe vid måndagens V64-tävlingar på Solänget. Stefan Edin körde och satt bara och myste innan han skickade iväg femåringen via en ”Svanstedt-svepning” sista halvvarvet. Bowling de Luxe vann smått överlägset på goda 14,1/2160 och måste ha mycket att hämta framöver.

2 – Nästagångare (?)

Det är ju Hans Swedin som managerar ovan nämnde Bowling de Luxe och stallet är verkligen fint i ordning för dagen. Vid Danneros lunchtävlingar i torsdags knep Distant Thunder en fin andraplats. Tvåa blev även gamla kämpen Kampala Kid i ett p21-lopp. Fortsatt kul att se Jan-Olof Johanssons 14-åring i så gott skick. Lassbyns Heta Lina också jätteduktig som tvåa på Dannero bakom en för bra konkurrent i form av Lundåsens Teknik. Positiv tvåa även Sol Bris på Solänget där hon långt före trean i mål noterade nya rekordet 29,6/2140a. Hela kvartetten definitivt värda att passas framöver!

3 – Nisse på pallen

I övrigt inte så mycket att rapportera från den gångna veckan. Men Nisse Raring gör sitt varje gång och knep en tredjeplats på Dannero. Absolut värt att notera naturligtvis också att treåriga kallblodslöftet Ellbert via en sjätteplats kvalade in till Norska kallblodskriteriet. Där mötte han övermakten från sämsta utgångsläget men kom i mål med hedern i behåll som nia på 31,8 med galopp på vägen.

//BOM

Publicerad måndag 11 september 2023.