Topp 3 – Vecka 35 (t o m 3/9)

Bourne Dominion imponerade på hemmaplan.


Faktiskt ”bara” en pinne den senaste veckan. Men det gjordes heller inte så många starter.

 

1 – Bourne Dominion på rätt väg

Öviksägde Bourne Dominion (bilden) har alltid visat hög kapacitet men ofta inte alls fått till det. Varit hos Oscar Berglund en tid där han ”blandat och gett”. Näst senast var han förbättrad som tvåa i bakvarvslopp i Åmål. Och vid tävlingarna här hemma i Östersund i fredags fungerade hästen i det närmaste perfekt. Serverades en fin resa på innerspår och avgjorde snyggt när luckan kom. Ulf Ohlsson körde den här gången.

2 – Lovande debut och lyckad comeback

Per Linderoth har ett fint löfte i treårige Warhol som fullföljde starkt som tvåa i debuten i fredags. ”Avgjorde” den tunga vägen men kunde sedan inte stå emot en smygkörd och för dagen speedigare konkurrent. Warhol ger ett rejält intryck och blir spännande att följa framöver. Give Me Five N.O. också klart positiv som tvåa i sitt lopp.

Men gladast och troligast lyckligast för sin andraplats var säkert Vendela Westerlund på Gäveletravet förra måndagen. Vendela vann ett montélopp med sin favorithäst Uto Broline på Solänget den 6:e maj, och var ju senare den kvällen med om en hemsk olycka på Wången som gjorde att hon nu bland annat är blind på ett öga. 18-åringen är en riktig kämpe som med positiv energi kommit tillbaka och nu gjorde efterlängtad comeback med just Uto Broline. Den här gången i ett sulkylopp där man slutade tvåa på 16,8/2140. Vi är väldigt glada att ha Vendela tillbaka på tävlingsbanan och önskar stort lycka till framöver!

3 – Simb Rocker duktig trea i Jämtländskt Montémästerskap

Årets upplagor av Jämtländskt Montémästerskap här på Östersundstravet höll riktigt hög klass. I varmblodens uppgörelse segrade topphästen Global Badman som gjorde tävlingsdebut under sadel. Mycket duktig trea i loppet var Simb Rocker som satte färg på tillställningen och höll storstilat. Blixen är på gång igen. Spurtade urstarkt till tredjeplatsen i Bertil Bäckmans Minne och måste passas framöver. Zicken En har verkligen skramlat ihop till en fullträff. Tog sjätte pallplatsen (femte raka) på sju starter som trea på Hagmyren i söndags. Vinner när som helst!

//BOM

Publicerad tisdag 5 september 2023.