Topp 3 – Vecka 42 (t o m 22/10)

Give Me Five N.O. briljerade vid V86-seger på Solvalla.


1 – OB-dubbel och fyrling på hemmaplan

Oscar Berglund selade ut två vinnare under veckan. Airborne har hög kapacitet men det har strulat en hel del. Gjorde nu tredje starten efter lång frånvaro och tog första segern sedan maj -21. Ulf Ohlsson körde i ett p21-lopp på Bergåker 17/10 och Airborne såg fin ut vid enkel spetsseger. Han vann på goda 13,8/1640a och måste ha mycket att hämta framöver. Oscar gjorde sedan ett gästspel på Solvalla där Give Me Five N.O. var smått överlägsen för Magnus A Djuse. Spetsade direkt och gled undan med två säkra längder för att landa på 15,2/2640a. Andra raka fullträffen och nu hela 80 000 kronor i förstapris.

I lördagskväll tävlade vi här på Östersundstravet. Breddlopp och det blev fyra hemmasegrar. Hedershästen Alviano är en evighetsmaskin och nu inkasserades karriärens 20:e seger i ännu en montétriumf. 12-åringen reds av Tamara Skutnabb och spurtvann enkelt med krafter kvar. Det är en ren fröjd att se den löpglade ”gamlingen” som fortfarande älskar att tävla.

Taste of Space kördes av Olle Wäjersten som väl mest fick agera medföljare då stoet i pigg stil dundrade undan till smått överlägsen spetsseger.

Orr Kide kördes av Brage Hansen som serverade stoet en fin resa i draget. Orr Kide spurtade till säker seger på nya rekordet 30,4/1640a med rejält formintryck.

Remma inför målgång i karriärens första seger tillsammans med Tomas B Nilsson. Foto: Tom Jönehag.

Vi har en ny ”Remma” på Östersundstravet. Den senaste varianten är tre år ung och tog nu första segern i femte försöket. Hon har blivit allt bättre i Tomas B Nilssons formstall och känns klart spännande för framtiden. Återstår dock att se om hon når upp till första Remma’s nivå.  Det handlar såklart om Jan-Ivan Erikssons toppmärr född 1975 som tog 30 segrar och tjänade 320 000 kronor. Hon är för övrigt mormors mor till ”nya” Remma... På bilden nedan ser vi Remma d.ä. tillsammans med Jan-Ivan Eriksson inför en start på Bergsåker 1982. Foto: TR Media.

2 – Ett halvdussin tvåor

Judy Mowatt håller på att skramla ihop till en fullträff. Varit bra igång en längre tid men haft en del otur. Inte stort slagen som duktig spurttvåa på Bergsåker förra tisdagen. Kördes då av Jan-Olof Johansson och kom hem på 16,2/1640a på en ganska tungsprungen bana. Nästa gång?

Här hemma blev det fem andraplatser i lördagens breddlopp. Wallbase, Elin Maria H.T., Kaksi, Firolis Tjorva och Rönnings Teddy svarade samtliga för klart godkända prestationer.

3 – Och två treor

Tredjeplatser blev det för Timothy Udsen och Rötungen.

//BOM

Publicerad måndag 23 oktober 2023.