Topp 3 – Vecka 46 (t o m 19/11)

Hemmaseger när utmanaren vann


 

 

Hans Adielsson valde rätt häst till sonen Erik i finalen av Bröderna Djuses Utmaning. Money Smile var bara bäst!

 

1 – Lyckad kuskmatch 16/11

För att hylla och hedra de fyra framgångsrika travbröderna Djuse arrangerade Östersundstravet en kuskmatch torsdagen 16 november. En lyckad satsning som förhoppningsvis kan återkomma årligen framöver. Premiärupplagan vanns av Erik Adielsson efter lite ”stolpe in” i valet av finalhästar. Poängrikast i de tre försöken blev Rikard N Skoglund som i finalen valde att köra Star Muscle som sedan kämpade tappert till andraplatsen. Erik Adielsson och Örjan Kihlström landade på delad andraplats med samma poäng och placeringar. Erik fick då välja först av dessa efter lottning. Han hade tidigare uppdragit till medresande pappa Hans att välja finalhäst, och dennes förstahäst i loppet var just Money Smile

Hedersmannen Hans Adielsson passade på att besöka Östersundstravet denna kväll. Han tillbringade en stor del av sin uppväxt i Östersund (nere på "Söder") och spenderade åtskilliga timmar vid Östersundstravet. En mycket populär och uppskattad gäst, som dessutom valde sonen Eriks finalhäst Money Smile.

Det blev rejäl körning i det högklassiga loppet som lockade med hela 100 000 kronor i förstapris. Inne på slutrakan var det Money Smile som visade sig starkast efter tuff forcering via tredjespår. Sexåringen dundrade hem segern på fina 14.4/2140a i kylan, och ”Djusevinnaren” Erik Adielsson kunde sitta helt lugn den sista biten in mot mål.

 

Även i lagtävlingen blev det triumf för Adielsson som tillsammans med finska gästen Olli Koivunen hade bjudits in av Mats E Djuse. Kvällen avrundades med trivsam middag där det bjöds på härlig stämning och en hel del mustiga (men icke tryckbara) travhistorier…

 

Det togs ytterligare två fina hemmasegrar denna kväll. Ytterligare en tränad av Per Linderoth som signerade en snygg dubbel till stallet. Och en som gjorde regidebut för Tomas B Nilsson. Båda vinnarna rattade av Örjan Kihlström. Treårige Warhol har hög kapacitet och är på rätt väg. Ledning från start till mål och landade på 16,6/2140a. Luca di Quattro blir ett spännande nytillskott vid banan. Inledde på synnerligen tilltalande sätt efter att ha övertagit ledningen inför slutrundan och var aldrig hotad på 15,1/2140a.

Warhol gled undan till säker.

Luca di Quattro vann direkt i regidebuten för Tomas B Nilsson.

 

2 – Fyrtal i tvåor

Fartfyllde Jackpot gjorde andra starten efter frånvaro. Duktig tvåa via stark avslutning bakom ovan nämnde Luca di Quattro. Färsta Elma är på rätt väg. Tappade stilen i comebacken 7/11 efter 13 månaders frånvaro. Höll nu ihop det fint som tvåa på goda 30,9/2160, endast slagen av en riktigt bra konkurrent (Eskils Balder). Treårige Sol Eld också allt bättre. Skötte sig fint som tvåa i tredje starten. Och nyttiga Finally J.M. är bra varje gång. Knep nu sjunde pallplatsen på årets 12 starter som tvåa bakom Warhol. Det fyraåriga stoet har lite i skymundan dragit in hela 127 500 kronor i år.

Hon kördes för övrigt av till kuskmatchen inbjudne Halmstadkusken Stefan Persson. Han hade dagen till ära låtit trycka en snygg keps med bild på de fyra bröderna Djuse som de signerade. Kepsen auktionerades sedan ut på Tradera och inbringade 9 500 kronor som i sin helhet skänktes till Cancerfonden (Mustachkampen). Snyggt jobbat!

 

3 – Positiva treor

Tredjeplatser blev det för en klart duktig hemmatrio i form av H.P.Roadrunner, Glowing Star och Minea.

 

//BOM

Publicerad fredag 24 november 2023.