Travbanechef Jan Quicklund informerar v.11

Travsporten går nu in i en intensivare period både för Svensk Travsport i stort, och för oss lokalt på Östersundstravet. Tre grupper, sammansatta av representanter från banorna, jobbar nu parallellt med åtgärdsförslag på förbättringar inom områdena; Publik, Anläggning och Aktiva. Detta innebär att vi tillsammans ska ta fram förslag på hur vi kan bli fler på våra tävlingsdagar, hur vi kan förbättra våra fastigheter och banor och hur vi kan skapa långsiktiga bra förutsättningar för våra aktiva.


Ekonomi:
Utöver dessa har vi också en ekonomigrupp som har i uppgift att se över hur vi, gemensamt för alla travbanor, kan öka intäkter och minska kostnader. Syftet är att skapa handlingsfrihet och beredskap för fortsatt ekonomisk stagnation. Vi ska ta fram förslag på åtgärder som innebär minsta möjliga påverkan på vårt aktiva i vårt huvuduppdrag, att anordna tävlingar.

Anläggningen:
Processen går vidare efter att anläggningschefen Andreas slutat. Sist beskrev jag att min tes är två olika spår, två olika lösningar. Men som det ser ut nu jobbar jag på tre! Då jag inväntar, förhoppningsvis redan nästa vecka, svar på ett antal frågor ber jag att få återkomma då situationen inte är helt okomplicerad. Jag vill självklart lösa organisationen så snart det går men samtidigt måste lösningen bli hållbar. Jag ber om viss förståelse under denna övergångsperiod. Jag återkommer så snart det bara går…
Provloppen ligger nu ute på hemsidan fram till 20 maj. Öppettiderna är som vanligt, men observera och respektera att stora banan är stängd vid snöfall, men övriga banor är öppna. Är ni osäkra, slå en signal!
Påminner alla också om att vi nu kör ut strö och hö på onsdagar, hör av er till anläggningsgruppen om behov finns. Detta för att samordna och minska körning på stallbacken.

Djurskydd:
Tyvärr blev informationsmötet; ”Ditt ansvar, dina skyldigheter och dina rättigheter”, från Länsstyrelsen inställt men vi återkommer om ny dag och tid.

Travtävlingar 21/3:
Riktigt kul att det är fler och fler från ”hemmalaget” som kommer till start. 40 hemmahästar på tisdag borgar för spännande tävlingar, att det också är 20 hästar till start som har över 1000 poäng innebär riktigt fina dueller. Vi önskar alla lycka till!

Almanackan:
18/3                  Provlopp
21/3                  V64 kl.1820
22/3                  Anläggningsmöte kl.0800
25/3                  Ponnytravgala
28/3                  Funktionärsmöte kl.1830
29/3                  Anmälan ponnykval 1/4 kl.1200
30/3                  Anmälan till V4 5/4 kl.1220
1/4                    Ponnykvallopp kl.1200 och Till-Start-Projektet
6-7/4                 Spiltas Restaurang är stängt
8/4                    Provlopp

 

/JQ

 

Publicerad fredag 17 mars 2023.