Travbanechef Jan Quicklund informerar v.9

En intressant konsekvens av lågkonjunkturen är hur spelomsättningen historiskt reagerat. Faktum är att spelet ofta ökat i lågkonjunkturer, men nu sker det motsatta. När endast travet opåverkat fick tävla vidare under pandemin fick vi en rejäl positiv hävstång och spelet gick som tåget. Nu är situationen annorlunda.


Ekonomi:
Nu sker en diametral förändring vilket också ATGs årsredovisningen 2022 gav vid handen. ATG tappar på hästspel men ökar på Sport, Casino och spelet i Danmark. Tillsammans är spelet negativt och lågkonjunkturen ser tyvärr inte ut att i närtid vända. Vi; ATG, Svensk Travsport och alla banor och organisationer kan inte vänta, vi måste på alla områden nu se över både intäkter och kostnader. Ska lågkonjunkturen påverka våra aktiva så lite som möjligt måste vi agera. Att jaga lönsamhet är en vardag inom travet men jag ser nu ett arbete framför oss som kommer intensifieras ytterligare. Den ekonomiska nivåhöjningen travet fick när vi gick in i 2022 och den satsningen vi gjorde med eget kapital från Svensk Travsport 2023 är ingen självklarhet 2024, tvärtom (?)

Anläggningen:
Tyvärr, för oss på Östersundstravet, har vår anläggningschef Andreas Johansson blivit erbjuden nytt arbete. Han har tackat ja, och därmed slutar han på Östersundstravet redan fredagen den 31 mars. Jag har inte mycket betänketid, organisationen och verksamheten måste fungera och processen med hur vi ska lösa allt är självklart påbörjad. Organisation, verksamhet och ekonomi hänger ihop och jag jobbar nu på två spår…
Vi önskar självklart Andreas lycka till!

Banor och väder:
Nu går vi in i en period med väldigt växlande väder vilket innebär svåra prövningar för banpersonalen. Vi har vid två tillfällen haft lite lös tävlingsbana, skillnaden är hårfin. Går vi lite för djupt med harven och solen tittar fram blir det löst. Samtidigt måste vi försöka få upp material att jobba med. I helgen blev det åter varmt och tjälen släppte, banan ”flöt”. Med viss oro följde vi arbetet fram till start. Men inte förvånande fick grabbarna till en riktigt bra bana. Daniel Wäjersten gav 10/10 efter omständigheterna! Detta var värt en tårta! Nu visar väderprognosen åter kallt och snö. Det är inte lätt!

Djurskydd/veterinär:
Missa inte informationsmötet till dig som hästhållare, hyresgäst och licensinnehavare på Östersundstravet den 16/3 kl.1800-1930 i publikhallen. Karin Lindström från Länsstyrelsen berättar bland annat om ”Ditt ansvar, dina skyldigheter och dina rättigheter” och veterinär Ulf Hedenström uppdaterar oss lite om ”Sjukdomar och smittorisk”.

Grattis till hela 5st. hemmasegrar den 28/2:
Timetoshinebonaza & Fredrik Plassen                   Tränare Jan Halberg & ägare Anneli Weberg
Alviano & Tamara Skutnabb                                 Tränare Kenth Söderlund & ägare A Henriksson/C Vilhelmsson
Jackpot & Magnus A Djuse                                   Tränare Oscar Berglund & ägare B-Å Nyberg
V.Viking & Lars Blomqvist                                     Tränare & ägare Lars Blomqvist
Johanna Hall & J-O Johansson                               Tränare Anders Berg & ägare S Gustafsson/Klensmeden G

Almanackan:
4/3                       Travgala
6/3                       Anmälan till V4 den 10/3
10/3                    V4 kl.1220
11/3                    Klubb-dag ÖPTK kl.1300-1500
15/3                    Anmälan till V64 den 21/3
16/3                    Information från Länsstyrelsen (se ovan)
25/3                    Ponnytravgala
29/3                    Anmälan ponnykval 1/4 kl.1200
1/4                       Ponnykvallopp och Till-Start-Projektet

/JQ

Publicerad fredag 3 mars 2023.