Topp 3 – Vecka 11 (t o m 19/3)

Ännu en lugn vecka och det gjordes nästan inga starter alls. Men vi kan notera en seger på Bergsåker där Roberto U.R. vann direkt i regidebuten för Anette Wikström.


1 – Roberto U.R.

Anette Wikström är duktig och har ett mycket spännande nyförvärv i form av femårige Roberto U.R. Anette firade framgångar med Bergakungen F. för några år sedan och 2021 hade hon ett fint år med Bodybuilder som tog tre segrar den säsongen. I onsdags gjorde Roberto U.R. debut i hennes regi efter tio månaders frånvaro och det var väl förberett ute i Berge, Brunflo.

Hästen kom till Anette med två segrar och lite drygt 85 000 kr intjänat på 14 starter för Per Nordström, Joakim Lövgren och Ola Samuelsson. Efter onsdagens lyckosamma inledning måste vi tro att Roberto U.R. har en hel del att hämta i norr.

Mats E Djuse körde hästen som inledde från innerspår med 20 meters tillägg i litet fält. Såg ut att ta det väldigt lugnt men kom iväg fint, direkt ut i andraspår och körde sig sedan till ledning ut på första långsidan. Roberto U.R. drog därefter undan i pigg stil och stor ledning med vägvinnande aktion. I sista sväng kände han sig lite ensam och bromsade till något, konkurrenter närmade sig bakifrån men när Roberto hörde och såg dem gled han bara undan igen och vann smått överlägset på 16,9/2160. Förstapriset 30 000 kronor.

2 – Per Linderoth

Inga övriga pallplatser på det fåtal Jämtlandsstarter som gjordes förra veckan. Lite snöpligt lägger vi därför Per Linderoth på den här platsen. I fredags skulle han till Borlänge för att starta fina duon Donners Am och Young Mistress på Rommetravet. Men därav blev intet då Per redan i Svenstavik tvingades vända hemåt på grund av det bedrövliga vädret. Trist såklart men så kan det bli ibland och det är bara att ladda om!

3 – Nya race imorgon

Det är ju under just den här tiden och framåt påsken som travet tar fart på allvar. Och redan imorgon kväll (tisdag 21 mars) kör vi fina V64-tävlingar här på Östersundstravet, med bland annat några riktigt intressanta årgångslopp. Välkommen!

Publicerad måndag 20 mars 2023.