Topp 3 – Vecka 10 (t o m 12/3)

Fortfarande rätt så lugnt på tävlingsfronten och ingen toppvecka för segersugna Jämtar. Endast pallplatser på hemmaplan i fredags men tyvärr inga segrar. Överst i listan placerar vi en kamrat som önskas god bättring efter ett olyckstillbud.


1 – Svärdan

Gemytlige gamängen Lars-Åke Svärdfeldt (bilden) åkte tyvärr i backen inför starten i fredagens kvallopp här på Östersundstravet. Hästen (Ewy) började uppträda på märkligt sätt och trots att ”Svärdan” gjorde allt i sin makt för att undvika olycka blev det till slut så att han välte ur sulkyn. Först tycktes det hela sluta väl med såväl häst som kusk, men efter rutinfärd till sjukhuset visade det sig att Svärdan ådragit sig en blödning i skallen och några knäckta revben. Han har uttalat sig om händelsen till Travronden där han säger att han inte får röra sig och just nu går på smärtstillande medicin.

Vi önskar vår populäre kamrat snabb och god bättring!

2 – Fyra andraplatser

Fina tävlingar här hemma i Östersund i fredags med trevliga kringarrangemang och gästande representanter från ATG och Sveriges så framgångsrika Skidskyttelandslag. Det blev fyra andraplatser där vi främst vill lyfta fram duktiga Kaksi (Mikael Björklund) som svarade för en stark prestation bakom överlägsna favoriten Alma Prins. Jan-Olof Johansson körde stoet och gjorde verkligen ett försök att grilla konkurrenterna genom att dra undan i tät via 25/500m och 24,5/1000m. Alma Prins fick en perfekt resa och åt den norska topphästen fanns inget att göra, men övriga höll hon ifrån sig på ett fina sätt och kom hem på 26,4/2140 i ett tufft gäng. En mycket bra insats och Kaksi måste passas framöver.

Jan-Olof tvåa även med kapable Laggablixten (Caroline Bränngård) som bara blir allt bättre. Som ett lås från snävt fjärdespår och tog enkelt hand om ledningen. Ökade farten successivt men blev lite snöpligt utnosad om segern i tät slutstrid trots att han travade sista femhundringen under 1,27 i sin blott åttonde start. Laggablixten har nu dragit in 96 000 kronor på fem årsstarter (totalt 128 000) och blir såklart fortsatt väldigt spännande att följa.

I övrigt höll Give Me Five N.O. (Oscar Berglund/Per Linderoth) fint som knappt slagen tvåa. Gjorde det mesta av grovjobbet själv och lyckades nästan hålla undan för mer ”smygkörd” konkurrent. I det avslutande p21-loppet knep Matt Dillon L.K. (Wången) en andraplats på 16,4/1640a. Åttaåringen står nu noterad för sex andra- och fyra tredjeplatser på totalt 43 starter, men väntar ännu på första fullträffen.

3 – Och fyra tredje…

Majestät (Carl-Ivar Larsson) gjorde spännande årsdebut och fyraåringen verkar ha övervintrat väl. Rejält förberedd och rekordsänkte med 3,6 sekunder bakom två starka motståndare, i ett lopp som vanns av löftet Backegutten på för klassen topptiden 31,7/2180.Ytterligare en pallplats för Wången-gänget genom Wings of Fire som blev trea för hemvändande Thommy Enberg. Mellby Galanga är fortsatt bra igång. För dagen gästkörd av Robert Bergh fin trea på nya rekordet 13,5/1660. Och Raj Raj Raj (Kin Backman) knep sista totoplatsen i sista loppet.

Publicerad måndag 13 mars 2023.