Topp 3 – Vecka 20 (t o m 21/5)

Många starka prestationer förra veckan med bland annat ett SM-silver.


1 – Två vassa hemmavinnare

Trav på hemmaplan under tisdagskvällen, då vi tyvärr hade lite otur med vädret. Det blev en ”blöt afton” men ändå riktigt fina tävlingar. Två vassa hemmavinnare där först treåriga hingsten Ellbert (huvudbilden) tog sin första seger i fjärde försöket. Han kördes av Henrik Svensson och man inledde med 40 meters tillägg i litet fält. ”Henke” körde offensivt, övertog ledningen ungefär 1100 kvar och sedan var det spel mot ett mål. Familjen Hafstads nya kallblodslöfte stack undan på goda 31,5/2180n och belönades med 25 000 kronor. Vi tror att detta är en årgångstopp!

Lars Blomqvist upplever härliga travdagar med V.Viking (bilden nedan) som fortsätter att övertyga. Kördes nu av duktige William Strand i ett lopp ingående i Järvsöfaks Ungdomscup, och paret reglerade fältet enkelt från den s k dödspositionen. V.Viking såg helt opressad ut vid målgång då han kom hem på 30,2/2140a och drog in 30 000 kronor. Tredje årssegern och totalt sjätte pallplatsen i årets sju starter som redan inbringat 123 500 kronor.

2 – Fem fina tvåor med ett SM-silver

Det blev fyra andraplatser här hemma i Östersund. ÖFK-Hästen Miracolosa har inlett synnerligen lovande. Förutom den tidigare segern har hon bara förlorat mot två väldigt bra konkurrenter. Den här gången var det Kluster som blev för svår, men Miracolosa fullföljde åter på positivt sätt som tvåa och har nu tjänat 50 000 kronor på tre starter. Hans Swedins Bowling de Luxe gjorde årsdebut efter halvårs frånvaro och höll farten starkt till andraplats på 16,7/2140a. Ska passas framöver. Oscar Berglunds Brasco Boko också plusbetonad tvåa för Olle Wäjersten i ett lärlingslopp (Wången Cup). Den här klassiga travaren kommer allt mer efter lång frånvaro p g a skada. Och Maud Blomquist har verkligen ställt i ordning Pannemanne som hittat stilen med två urstarka andraplatser. Mycket bra nu igen och kan absolut vinna lopp precis när som helst. En typisk ”nästagångare”.

En femte andraplats kunde vi räkna in vid Bergsåkers Montédag 18 maj, en hel tävlingsdag med endast montélopp. För kallbloden gällde bland annat Monté-SM och vi var nog många som länge trodde på Jämtseger för tappre krigaren Bonaldo som reds av Emilia Leo. Man pressade utvändigt om ledaren hela sista varvet och kopplade faktiskt greppet in på upploppet. Ledande Klack Silver kom dock tillbaka och Bonaldo blev lite snöpligt utkontrad. Höll dock farten fint till andraplatsen på 25,6/2160 värd 50 000 kronor.

3 – Dubbla treor för Linderoth

Per Linderoths 10-årige kämpe Donners Am startade under montédagen på Bergsåker och skötte sig åter mycket bra som trea i ett bra snabblopp. Och vid lördagens V75-tävlingar i Gävle spurtade Young Mistress till tredjepriset i ett Diamantsto-försök. Det kändes mest hela vägen som att konkurrenterna bara var i vägen och när det var som ”tjockast” valde Per att chansa invändigt genom slutsvängen. Man hade aldrig någon chans att nå tätduon men Young Mistress höll som vanligt farten starkt och knep bronset precis på ritsen.

Och i övrigt vill vi uppmärksamma Elin Nyblom som i sitt livs andra lopp tog sin första kuskseger med Dandruff i Wångens Examenslopp. Här tillsammans med "den glade dansken" Jan Halberg.

//BOM

Publicerad måndag 22 maj 2023.