Topp 3 – Vecka 19 (t o m 14/5)

Äntligen! Jämtlänningarna har ”jagat” Kolmi en längre tid. På Bergsåker i torsdags var det äntligen dags för första årssegern i sjätte försöket.


1 – Äntligen!

Gert Fylkings numera smått klassiska utrop i samband med offentliggörandet av Nobelprisvinnaren i litteratur, passar väl in på Kolmi (bilden) som vi så länge varnat för som en spelvärd ”nästagångare”. Kolmi tog ganska enkelt hand om ledningen i ett sprinterlopp och fick hållas i jämn 29-fart första varvet. Jan-Olof Johansson satt sedan hur lugn som helst över upploppsrakan då Kolmi gled undan till säker seger i snabb avslutning. Mycket fint intryck på 27,5/1640 och förstapriset 40 000 kronor. Oddset borde ha glatt tipsexperten Bert Magnusson och alla som orkat hålla ut i väntan på fullträffen… 13 gånger pengarna hos spelbolaget ATG!

Wångenhästen Timetoshinebonanza fortsätter att övertyga. Startade på Umåker i lördags och strulade med galopp innan bilen släppte. Tappade ganska mycket men kom faktiskt ikapp tidigt och lyckades hitta andra par utvändigt. Körande Fredrik Plassen kunde sedan vänta med angreppet till sista sväng och gav full attackorder in på slutrakan. Timetoshinebonanza kopplade greppet direkt och hann sedan knappt men säkert undan för vasst avslutande konkurrent. Vann loppet på 15,2/2140a vilket belönades med hela 50 000 kronor.

2 – Nära V75-Jackpot

Umåker arrangerade lördagens STL-tävlingar med dubbel V75-jackpot. Vår egen Jackpot svarade för en urstark prestation i Klass II-loppet där han fick göra grovjobbet hängande i tredjespår hela sista rundan för att bli knappt nerspeedad av smygkörd konkurrent. Snöpligt såklart, men prestationen femstjärnig och 55 000 kronor in på kontot.

Från Danneros lunchtävlingar i tisdags noteras även andraplatser för kallblodsduon Svensson och Nylander. Jo, de heter ju faktiskt så. Hästarna. Båda mycket bra igång för dagen så bli inte förvånade om de dyker upp i någon vinnarcirkel inom kort. Åttaårige Matt Dillon L.K. är faktiskt ännu segerlös efter 45 starter. Gästade norska banan Orkla förra veckan där han knep sin tredje raka andraplats. Formen således även på den kanten helt i topp så första fullträffen är nog inte långt borta.

3 – Klockar Eva

Klockar Eva har gjort det klart bra på slutet och på Dannero blev det ännu en pallplats. Har spenderat tid tillsammans med Linnéa Edler Pålsson på Wången, men efter den här starten fick hon komma hem till Madde Pålsson i Alavattnet igen.

//BOM

Publicerad tisdag 16 maj 2023.