Elitloppskval i Östersund

Lördag 13 maj var det dags för Östersunds andra heldag ponnytrav för året. Och hemmalaget var laddade till tänderna.


Förutom elva spännande lopp körde vi även två försök till Solvallas Mini och Lilla Elitloppet. Finaler som körs under Solvallas fantastiska Elitloppshelg 27 - 28 maj.

I uttagningsloppet till Lilla Elitloppet blev det en uppgörelse mellan två fina hemmahästar där Zantos Z. med Liv M. Sjölund (bilden) stod som segrare på tiden 1,39,6a*. Tvåan i loppet Queen L. med Lo Ekström får rikta in sig på ett Wild Card, där chanserna är stora då Queen L. är näst snabbast i Norden i år.

I det tredje loppet var det dags igen då Travskolans Hagstads Titan med Emma Oscarsson segrade på tiden 3,08,2a. Detta var faktiskt Emmas debut som kusk med seger direkt. Stort grattis, Emma!

Spets och slut var receptet i lopp 5 där hemmahästen Duchesse med Tindra Olsson vann på tiden 2,40,7.

Vi bläddrar fram till lopp 8, dagens första montèlopp och där segrade Månstorps Unik med den norska ryttaren Johanne B. Jessen som med en snygg ritt segrade på tiden 2,41,0a.

Lo Ekström fick revanch i lopp 9 efter andraplatsen med Queen L. Segervapnet för Lo var Anastasia som vann på nya rekordet 2,06,0*.

Sjätte och sista hemmasegern för dagen kom i näst sista loppet där Aria segrade med Moa Degermark på nya rekordet 2,41,3* .

Totalt hela sex triumfer till hemmalaget denna fina ponnytravdag, och dessutom nio andraplatser och sex tredjepris. Bra jobbat hela gänget! Och ett stort grattis till alla!

Nästkommande heldagar är vårt Dubbeltrav 29 Juni - 1 Juli.

Publicerad måndag 22 maj 2023.