Välkommen till Jämtlands Stora Pris

Titelhållaren Vernissage Grif kommer inte till Östersundstravet i år. Men tränaren och kusken Alessandro Gocciadoro kommer tillbaka för att försöka försvara titeln.


Jämtlands Travsällskap har beslutat erbjuda Always Ek ett wildcard till årets upplaga av Jämtlands Stora Pris, som körs i samband med nästa lördags STL-tävlingar på Östersundstravet. Välkommen till kampen om förstapriset 600 000 kronor hälsas härmed Always Ek och Alessandro Gocciadoro.

Always Ek är en sjuårig hingst född i Italien. Han har tagit 18 segrar på 50 starter och tjänat drygt 3,7 miljoner kronor. Rekordet 1.09,8 noterades i senaste starten då han imponerade stort vid seger på nytt banrekord. På svensk mark har vi sett honom i Åby Stora Pris hösten 2022 där han dock galopperade bort sig. Tränaren Alessandro Gocciadoro trivs jättebra i Jämtland och kommer till Östersundstravet med en häst i absolut toppform.

Jämtlands Stora Pris körs lördag 10 juni. Evenemanget ingår i Svensk Travsports storsatsning STL Sommar med mängder av kringarrangemang. Första start kl 14:45. Varmt välkommen till årets sportsliga höjdare på Östersundstravet!

//JT

Publicerad torsdag 1 juni 2023.