Uppvisningslopp för kallblodiga hästar

I samband med Östersunds ponnytravtävlingar lördag 1 juli, kommer vi även att köra två uppvisningslopp för kallblodiga hästar i samarbete med Svenska Ponnytravförbundet och Stiftelsen Järvsöfaks.


Parterna har enats om ett upplägg där Stiftelsen Järvsöfaks rubricerar två ponnytravlopp och två uppvisningslopp för kallblod. Stiftelsen Järvsöfaks bidrar med pris till resp kat A och kat B, som avser finansiering av Ponnyelit-veckan (PEV) på Wången till ett värde av cirka 5 000 kronor vardera. Yttserligare hederspriser skänks av Svenska Ponnytravförbundet.

Under dagen skall även köras två st uppvisningslopp för kallblod. Detta mot bakgrund av stiftelsens ändamål att främja intresset för just den kallblodiga hästen. Kallblodsloppen rubriceras Stiftelsen Järvsöfaks Kallblodslopp med hederspris från Jämtlands Travsällskap till det ekipage som kommer närmast idealtiden. Därtill skänker Östersundstravet minnespriser till övriga ekipage som inkommer i mål inom två sekunder från idealtid.

Detta är ett arrangemang som Östersundstravet svarar för i samverkan med SPTF och Stiftelsen Järvsöfaks. Ponnytravdagen lördag 1 juli ges namnet Stiftelsen Järvsöfaks Dag.

Kallblodiga uppvisningslopp;

Prop 1: För 3- och 4-åriga kallblodiga hästar. 2140m. Idealtid 1.55,0.

Prop 2: För 3-15-åriga kallblodiga hästar. 2140m. Idealtid 1.45,0.

Hederspris till det ekipage som kommer närmast idealtiden. Minnespris till övriga som ligger inom två sekunder från idealtid. Observera dock att idealtid inte får underskridas, vilket innebär diskvalifikation. Vidare kommer utlottning av priser att ske bland alla startande i båda loppen.

Anmälan till uppvisningsloppen skall ske senast måndag 26 juni kl 09:00.

Helst via mejl till; b-o.mansson@solanget.travsport.se eller tel: 070-666 09 21.

//Jämtlands Travsällskap

Publicerad onsdag 14 juni 2023.