Topp 3 – Vecka 24 (t o m 18/6)

Erika Rosén Erikssons rygg var en vanlig syn för konkurrenterna i fredags. Hemmatjejen slog till med en snygg trippel. Här i segerdefilering med Lill Wilma.


1 – Ny fullträff på norsk mark

Oscar Berglund har gjort flera lyckade utflykter till norska banan Orkla den senaste tiden. I fredags reste han dit med Dwayne Zet som imponerade med seger på storfina 11,9/1800a för Thomas Mjöen. En känslosam triumf för Oscar som lyckades få kvar sin favorithäst i stallet, efter att flera andra topphästar tyvärr lämnat hans träning.

Här på Östersundstravet körde vi eftermiddagstävlingar samma dag och det blev en fyrling för hemmalaget. 12-årige hedersknyffeln Alviano knep ännu en montéseger, nu åter riden av Angela Eriksson som även vann det andra montéloppet med norska gästen Grytting Blesen.

Erika Rosén Eriksson slog till med en trippel. Spets och slut med Kin Backman-tränade Birdie Num Num (nedan) som imponerade på goda 13,9/1640a i karriärens första seger i 51:a försöket. Tuff press i dödens med Lill Wilma, som galopperade 600 meter från mål men kom åter och hann förbi till knapp seger ändå. Erika fullbordade sitt hattrick med Alexia Montoya som tränas av Claes Almén, och som tidigare aldrig varit bland de tre främsta på sju starter.

Det var för övrigt verkligen ”damernas dag” detta, då även Dannerotjejen Jill Ivarsson dubblade med sarek Gull och Unheard Of.

Mest pengar under den gångna veckan tjänade kapabla treåringen Ellbert som fortsätter att övertyga. Familjen Hafstads nya unghästlöfte kördes åter av Henrik Svensson och tog andra raka segern i ett ST-lopp i Bollnäs på 30,9/2140a som belönades med 50 000 kronor. Här har vi tveklöst ett Jämtländskt Kriteriehopp!

2 – Knockout Keeper på gång

Femårige Knockout Keeper var mycket bra som knappt slagen tvåa på Bergsåker i torsdags. Nosades ut på fina 14,2/2160 och vinner garanterat lopp framöver. På hemmaplan noteras andraplatser för Johanna Hall, Quicksand och Minea.

3 – Pallplatser

Get Ready On Tour blev trea I ett våldsamt överpacat lopp på Solänget förra måndagen. Siktas nu åter mot Danneros Midnattstrav i High Coast Midnight Race, där han förra året vann ett försök på ruggiga 10,4/1640a… Och här hemma blev det ytterligare fem tredjeplatser för kvintetten Åstrons Kongen, Gullman, Giggs B.R., The Big Bang och Eywa.

//BOM

Publicerad tisdag 20 juni 2023.