Topp 3 – Vecka 23 (t o m 11/6)

Fina framgångar på hemmaplan. Meriterande fullträffar för Per Linderoth i Franceska Stars Minne och Wångens Stora Ungdomspris.


1 – V75-seger för Young Mistress

Årets traditionella JSP-dag på Östersundstravet blev en succéartad publikfest. Med en fullspäckad tävlingsdag där de travsportsliga höjdarna avlöste varandra till publikens stora jubel. Hemmatränaren Per Linderoth slog till med en populär dubbel. Först vann han själv med fina Money Smile efter perfekt styrning i Östersunds Stora Stayerlopp – Franceska Stars Minne. (På toppbilden tillsammans med glada delägaren Hans Persson. Foto: Tom Jönehag). Per valde de rätta vägarna loppet igenom och Money Smile kunde med säker marginal hålla de mer betrodda topphästarna ifrån sig över upploppet. Han vann på 14,3/3160 och tjänade 100 000 kronor i sin tredje årsseger. Tredje triumfen för året tog även spurtstarka stoet Young Mistress som varit bra i precis varenda start sedan hon kom till Linderoths stall. Hade nu innerspår i Wångens Stora Ungdomspris (STL Diamantstoet) med hela 110 000 kronor i förstapris. Körande Niclas Hammarström körde ett klockrent lopp i rygg på ledaren och Young Mistress avgjorde snyggt när luckan kom inne på upploppet. Segertiden vassa 12,8/2140a.

Luckan har kommit för Young Mistress som avgör med till synes lite krafter kvar för duktiga lärlingen Niclas Hammarström, som för sin del upplevde travlivets hittills största ögonblick vid sin allra första V75-seger inför öronbedövande jubel. Niclas beskrev stämningen runt banan med liknelse vid den framför E-läktaren under Solvallas Elitloppshelg! Foto: Tom Jönehag.

Inom V4-spelet blev det också en mycket imponerande seger för Oscar Berglund-tränade No Limit Express som stod för en dödenskross och kom hem på storfina 12,0/1640a. Magnus A Djuse satt i sulkyn och No Limit Express drog in 40 000 kronor.

Norskfödda fyraårsstoet Timetoshinebonanza är så här långt ”årets raket” inom jämtländsk travsport. Vid Hagmyrens tävlingar 5/6 tog hon årets femte (!) seger i den totalt sjätte starten sedan hon kom till Wången med Jan Halberg som ansvarig tränare. Åter körd av lovande Fredrik Plassen vann hon nu på 15,8/2160.

Därutöver kan vi räkna in två breddloppssegrar. Bird Parker vann ett montélopp på Solänget 6/6. Riden av Nathalie Edlund som precis denna tävlingsdag för ett år sedan också vann ett montélopp (bredd) på svenskt rekord med Simb Zacky. Och på Dannero 11/6 tog Crescent karriärens andra seger. Han kördes av Hans Bergh (som för övrigt hade en toppdag och signerade en snygg trippel).

2 – Tre andraplatser

Ranch Pronto (Tamara Skutnabb) var den som förlorade en tät slutstrid mot Bird Parker i montéloppet på Solänget. Tioåringens andra raka andraplats i monté. Andra raka andraplatsen blev det även för nyttige nioåringen Björlifix som fullföljde duktigt bakom en bra vinnare just på Solänget 6/6. Och i lördags knep Björnivar en andraplats i ett galoppfyllt löp som avslutade den fantastiskt fina tävlingsdagen här på Östersundstravet. 11-åringen är i gott slag. Galopperade bort en given andraplats i starten innan och kan absolut slå till i nåt lämpligt lopp framöver.

3 – Två ”nästagångare”

Osah’s Bolt var med i det stenhårda loppet som vanns av No Limit Express i lördags. Inte med reell chans då men hängde med på starkt sätt och noterade 12,3/1640a som trea i mål. Måste duga mycket bra i den här klassen framöver. Sexårige First Nation är ännu segerlös efter 26 starter men knep sin totalt nionde pallplats vid breddloppstävlingarna på Dannero. Klart positiv lite i skymundan och första fullträffen är nog inte allt för långt borta.

//BOM

Publicerad tisdag 13 juni 2023.