Topp 3 – Vecka 22 (t o m 4/6)

Fem nya Jämtsegrar förra veckan. Lyckligast utan tvekan montéryttaren som tog sitt livs första seger!


1 – Debut och premiärvinnare

Men först Oscar Berglunds dubbel på norska banan Orkla förra måndagen. Selade först ut några hästar under hemmabanans lunchtävlingar innan transporten lastades med två hästar för en liten tripp till Norge. Både S.G.Charpentier och Bourne Dominion segrade så det blev en synnerligen lyckad utflykt. Knepige Bourne Dominion startar för övrigt här hemma i Östersund på lördag i lopp 4.

Vid lunchtravet på Östersundstravet i måndags hände en lite märklig sak då Tamara Skutnabb körde M.T.Tatanka till seger i ett treåringslopp. Ekipaget blev dock nedflyttade efter att måldomarnämnden gjort bedömningen att man brutit ner på upploppet och då hindrat måltvåan (Skorpan Ruda). Konsekvensen av det beslutet blev att segern tilldömdes Staro Roseway och Tomas B Nilsson, som ju tränar båda hästarna som dessutom båda ägs av Nilox HB, Sundsvall. Man kan väl säga att de både vann och förlorade samtidigt!

Fredag 2 juni kördes en toppendag med jättefina kallblodslopp på Bollnästravet. Mikael Björklunds Kaksi är i praktslag och segrade i ett montélopp efter stark insats på fina 27,7/2140. Det tioåriga stoet har testat monté några gånger tidigare men aldrig vunnit lopp under sadel. Ryttaren Martina Berg (bilden nedan med Kaksi och Mikael Björklund i bakgrunden, foto: Privat) upplevde sitt livs största ögonblick på travbanan då det för hennes del var livets första seger i 35:e starten. Tidigare hade hon tre andraplatser med just Kaksi som bästa resultat. Lita på att det var glädjetårar som strömmade nedför kinderna efter loppet.

Debutseger blev det för treårige Vejmo Borken (toppbilden, foto: GirlPower HB) på Dannero 3/6. Tränaren Jörgen Berglund har gnuggat på i provlopp för att lugna den fartfyllda men lite hetsiga hästen. Och får man bara ordning på allt går Vejmo Borken en lovande framtid till mötes. Vejmo Borken kördes av Stefan Edin som skickligt parerade en galopp kort efter start, och sedan vann säkert på 33,7/1660.

2 – Linderoth ”tvingades” avstå hemmabanan

Numera tillåts inte kuskar att tävla på mer än en bana samma dag. Därför stod Per Linderoth över måndagens lunchtävlingar i Östersund och gjorde istället resan till kvällens tävlingar på Rommetravet. Fine Invisible Sun åter mycket bra som tvåa och nu spänner man bågen i V75-start på hemmaplan på lördag. Tyvärr otur med spårlottningen men nog tycker vi att Invisible Sun åtminstone har skrällchans med lite tur på vägen.

Andraplatser förra veckan blev det även för Hannibal Face (startar i Silverdivisionen på lördag) och Money Smile (Stayerloppet, lopp 3 på lördag). Dessutom Excellent Liss tvåa i Östersund förra måndagen. Honesty tvåa på Bergsåker i torsdags kväll och Point of View tvåa på Dannero i lördags.

Andraplatser noteras även för fina kallblodsduon Sol Bris och Laggablixten här hemma i Östersund.

3 – Duktiga treor

Under förra veckan blev det också ett antal tredjeplatser. Bowling de Luxe, Dwayne Zet, Taxi Janixe, Assault, Vejmo Märta, Orr Eld och Lill Wilma förtjänar samtliga överbetyg för goda insatser.

//BOM

Publicerad måndag 5 juni 2023.