Tack för festen!

Det blev en fantastisk publikfest under årets JSP-dag på Östersundstravet. Hail Mary och Örjan Kihlström segrade i Jämtlands Stora Pris.


4 955 besökare njöt av topptävlingar i perfekt travväder. Stämningen var helt på topp under hela dagen. Flera av landets allra bästa hästar, tränare och kuskar var på plats. I storloppet Jämtlands Stora Pris lockade man med hela 600 000 kronor i förstapris, och som så många gånger förr var det Örjan Kihlström och Daniel Redén som lade beslag på prispengar, hederspriser och segerbuketter. Elitloppshästen Hail Mary kunde överta ledningen efter en bit och sedan stack han undan över upploppet i vrålsnabb avslutning. Hail Mary vann på topptiden 10,4/2140a före Click Bait som liftade med till andraplatsen från rygg ledaren och trea blev den australiensiska gästen Just Believe som spurtade starkt från kön.

Hemmalaget hade en fin dag. Per Linderoth tog en meriterande dubbel. Körde själv Money Smile till seger i Stayerloppet Franceska Star’s Minne med 100 000 kronor till vinnaren. I lärlingsloppet Wångens Stora Ungdomspris spurtvann Young Mistress som kördes av Niclas Hammarström. Förstapriset här hela 110 000 kronor. En fullträff blev det för Oscar Berglunds No Limit Express som kördes av Magnus A Djuse och imponerade stort efter grovjobb i dödens.

Ovan, Money Smile och Per Linderoth. Foto: Tom Jönehag.

Nedan, Young Mistress, Niclas Hammarström och en glad segertränare. Foto: Tom Jönehag.

I övrigt blev det skrällbetonat där det till slut endast återstod nio rader med sju rätt på V75-spelet. Utdelningen därmed drygt 2,1 miljoner kronor.

No Limit Express och Magnus A Djuse imponerade stort vid dödensseger. Foto: Tom Jönehag.

Östersundstravet & Jämtlands Travsällskap tackar sponsorer, samarbetspartners, funktionärer, publik och aktiva som alla bidrog till den bästa travdagen på länge. Välkommen åter!

//BOM

Publicerad lördag 10 juni 2023.