Travbanechef Jan Quicklund informerar

Information v.24


Full fart i några veckor, och plötsligt var det över. Jämtlands Stora Pris är ett riktigt stort event. Större än man tror. Nu har vi förvisso arrangerat detta sedan 1995 och jag har bra och rutinerad personal, men ändå är det som att börja på nytt varje år. Bland annat hade vi Svensk Travsports nya satsning; STL Sommartrav som detta år skulle vävas in och samordnas med allt annat. Men det blev bra!

Slutsålt på Spiltas och i publikhallen, fullsatt i publiktältet mycket folk på Läktaren, en stor och härlig folksamling på publikplats och massor av barn i familjeparken. Totalt 4955 besökare är en riktigt bra siffra! Att jaga de bästa ekipagen är inte lätt, Elitloppet skördar sina offer och att arrangera JSP två veckor efter detta gigantiska trippeltrav är inte okomplicerat. Men totalt fick vi till ruggigt bra sport! Mycket beröm för mat och dryck, logistiken fungerade utmärkt och efterfesten i publiktältet blev riktigt trevlig. Ändå finns det detaljer vi kan slipa på och det ska vi göra till nästa år. Stort tack till alla som på olika sätt bidrog till travfesten.

Grattis till segrarna 10/6:
Money Smile och Per Linderoth                           Ägare Bossy HB & P. Linderoth och tränare Per Linderoth
No Limit Express och Magnus Djuse                     Ägare Kontio Holding AB och tränare Oscar Berglund
Young Mistress och Niclas Hammarström           Ägare Team Young & tränare Per Linderoth

Östersundstravet och ni aktiva har verkligen satt ”Till-Start-Projektet på kartan. Vi har flest deltagare av alla banor i travsverige och det är en viktig markering. Projektet utvecklas nu ytterligare och vi återkommer med information men klart är att det blir fler träffar, mer utbildning och större möjligheter till individuella utmaningar. Håll utkik!

Nu har entreprenadfunktionen varit i gång i några veckor och vi slipar på lite upplägg. Vi kommer bland annat direkt fakturera kunderna/hyresgästerna då jobb utförs, tex vid lastning och lossning. Priserna för strö har reglerats och vi ska också justera priserna för råspån, då subventionerat pris legat på samma nivå i väldigt många år. Jag vill också påminna er alla på stallbacken att lämna eran ensilageplast i anvisad container och att inte slänga privat avfall på travet. Nu är det tredje gången i rad som vi får deponikostnad för skräp som inte kommer från travets verksamhet. Och till sist ber jag er att ta hand om egna höbalar…  får inte slängas i ”första sväng”.

Almanackan:
16/6                  V5-breddtrav kl.1500
17-23/6             Publikhallen uthyrd för fiskeprylar
21/6                  Provlopp
V.26                   Ponnytravtävlingar 29/6 och 1/7 och den 1/7 körs två kallblodslopp, se info inom kort
5/7                    Provlopp
14/7                  Anmälan till Derbyuttagningarna
20/7                  V64 och Derbyuttagningar
26/7                  Provlopp
31/7                  Anmälan till Derbyfinalerna
4/8                    V64 och Derbyfinalerna

Spiltas är sommarstängt v. 28-29-30

Till sist: Jag fick en förfrågan om hur det går med momsfrågan för er aktiva. Processen är trög och osäker då beslutande instanser tyvärr har för lite kunskap om vår verksamhet. Svensk Travsport jobbar stenhårt för att hitta en lösning och våra momsexperter har försiktiga och positiva förhoppningar… vi håller tummarna!

/JQ

Publicerad tisdag 13 juni 2023.