Topp 3 – Vecka 25/26 (t o m 2/7)

Gunnar Arlander körde sitt livs första lopp vid Ovallas årspremiär på midsommardagen. Och vann direkt!


1 – Debutseger!

För många kuskar kan det ta många år och många lopp innan man lyckas vinna. Ganska många vinner faktiskt aldrig. Men så kan man göra som Gunnar Arkander och slå till direkt i livets allra första försök. Det var redan i första loppet under Ovallas årspremiär som Gunnar tog ledningen med Popcorn och sedan stannade där tills man skar mållinjen som vinnare (toppbilden, foto: Tom Jönehag). Det var även det femåriga stoets allra första seger i comeback efter nästan 1,5 års frånvaro. Popcorn tränas av Andreas Karlsson som tog en dubbel den här fina dagen. Kapabla Donna Diesel är osäker och har galopperat bort sig många gånger. Nu skötte hon sig fint och tog en säker dödensseger körd av Brage Hansen.

Andreas, Popcorn och Gunnar. Foto: Tom Jönehag.

Per Linderoth hade en vass juni-månad med 13 kusksegrar. Vid Skellefteåtravets traditionella midsommartävlingar blev det en snygg fullträff med egentränade Invisible Sun i ett femåringslopp med hela 75 000 kronor i förstapris. Exklusiva Liss övertygade vid seger på Bergsåker 20/6.

Resan till Skellefteås midnattstrav gjorde även Tamara Skutnabb med Honesty och paret tog en montéseger värd fina 50 000 kronor. För den sjätte Jämtlandssegern under perioden stod Angela Eriksson och Happy Confess, även det i ett montélopp i Lycksele 30/6. Happy Confess dessutom tvåa i Oviken 24/6, men då körd av Magnus O Jonsson i ett sulkylopp.

2 – Dubbla pallplatser för Everest

Fredrik Norredahls Everest hann med att göra två starter under den senaste tvåveckorsperioden. Blev tvåa på Ovalla 24/6 och följde upp med en tredjeplats i Lycksele 30/6. Bonaldo stod tufft placerad med 60 meters tillägg i Oviken, men fortsätter att prestera starkt i loppen och fullföljde åter fint till andraplatsen. Lill Wilma är bra igång och följde upp Östersundssegern (16/6) med en andraplats i ett försökslopp i Lycksele 30/6. Klar därmed för finalen som körs på samma bana 4/7.

3 – Periodens treor

Fredrik Erikssons Glowing Star är inte alls så tokig. Duktig trea på 17,3/2640a i ett bra treåringslopp vid Danneros midnattstrav 22/6. Måste passas framöver! Tredjeplatser noteras även för Secret of Joy, Remma (tävlingsdebut), Rötungen, Rigubben och Björlifix.

//BOM

Publicerad onsdag 5 juli 2023.