Travbanechef Jan Quicklund informerar v.7

Nu är det full fart framåt, budget för 2023 är inlämnad och det känns bra. Vi står oss ganska bra, trots viss ekonomisk oro, främst beroende på omvärldsfaktorer. Priser, inflation och räntor kan snabbt förändra villkoren ytterligare. Därför ska vi nu ta fram olika scenarier för ”morgondagen”… Hur kan vi spara, hur kan vi öka intäkter och hur kan vi bli effektivare i både verksamhet och organisation?


Provlopp:
Först ska vi be om ursäkt då vi senast inte hanterade banan som vi skulle. Tyvärr var det den mänskliga faktorn och ”John Blund” som dök upp. Vi kompenserade alla genom att återbetalade avgiften. I morgon lördag är det dags igen och på förekommen anledning, uppmanar vi alla att hålla idealtiderna i loppen. Det är träning, inte tävling…
Om ni av någon anledning skulle vilja ta bort en häst, skicka ett sms eller mejla B-O Månsson då ni själva inte kan ta bort en häst på hemsidan. Lycka till!
Påminner er som nu saknar eller inte förnyat er licens; kontakta B-O Månsson.

Djurskydd/veterinär:
Ett förtydligande avseende veterinärens roll på tävling. Banveterinärens uppgift på tävling, utsedd av staten, är att bevaka djurskyddet, ingripa vid olycka och rapportera avvikelser. Vid övriga fall och vid behov hänvisas aktiva till behandlade distriktsveterinären på orten.
Missa inte informationsmötet till dig som hästhållare, hyresgäst och licensinnehavare på Östersundstravet den 16/3 kl.1800-1930 i publikhallen. Karin Lindström från Länsstyrelsen berättar bland annat om ”Ditt ansvar, dina skyldigheter och dina rättigheter” och veterinär Ulf Hedenström berättar om ”Sjukdomar och smittorisk”.

Lördag den 1 april:
Det blev mycket den 1:a april och jag är tacksam att detta upptäcktes i tid. Vi har planerat ”Till-Start-Projektet och därefter ponnykval kl.1300. Att vi samma dag också planerade provlopp blev lite väl tufft. Provloppen flyttas och vi återkommer om ny dag!

Grattis till segern den 9/1:
Eternit och Magnus A Djuse samt ägarna Johan Gunnarsson och Johanna Svensson

Almanackan:
22/2                    Anmälan till V64 den 28/2
28/2                    V64 kl.1820
4/3                      Travgala sista dag för biljettköp 19/2
6/3                      Anmälan till V4 den 10/3
10/3                    V4 kl.1220
11/3                    Klubbdag ÖPTK kl.1300-1500
16/3                    Information från Länsstyrelsen (se ovan)

/JQ

 

Publicerad fredag 17 februari 2023.