Travbanechef Jan Quicklund informerar v. 5

Oj vad tiden går, i dag är det redan 1 februari… Vi har hunnit avverka två riktigt fina travdagar, GS75 den 1 januari och STL med V75 den 21 januari. Tuff start på året, där kyla och snö kostat tid, kraft och stora ekonomiska resurser. Jag tycker båda tävlingarna flöt på bra och sporten höll väl godkänd klass för året.


Grattis till segrarna 1/1:
Jackpot och Magnus A Djuse                              Ägare Bengt-Åke Nyberg & tränare Oscar Berglund
Kövras Spik och Arne Forsberg                          Ägare Stall Turingen & tränare Arne Forsberg
Nordstorm och Jimmy Dillner                             Ägare Jan Staaf & tränare Jimmy Dillner

Grattis till segrarna 21/1:
Nisse Raring och Daniel Wäjersten                  Ägare Rebecca Smith & tränare Arild Eggen
Money Smile och Per Linderoth                        Ägare Bosse HB & Per Linderoth & tränare Per Linderoth

Ekonomi:
Det ekonomiska läget är nu allvarligt, det blir tuffare och tuffare. Räntan höjs, inflationen visar ingen stagnation och fram för allt ingen återgång i närtid, morgondagen ser högst oviss ut. Detta gäller oss alla, privatekonomin berörs, företagsekonomin likaså och inte minst ekonomin för Svensk Travsport.
Travsporten har trots detta ännu en gång gjort en ekonomisk satsning för 2023 och därmed också avkall på egen buffert, eget kapital, kalla det reserv för en framtida ”kris”, allt för att vi ska kunna bibehålla den ekonomiska nivån. Detta innebär, trots allt, att vi bibehåller prispengarna oförändrade för 2023, jmf. 2022. Men om det inte blir en strukturell förändring under 2023, kommer vi med stor sannolikhet inte kunna bibehålla nivån. Men historien visar, allt som ofta, att ur kris och nedgång kommer ljusare tider. Det tar bara olika lång tid! Vi får uttrycka oss som vi gjorde under pandemin; Håll i och håll ut!

Anläggningen:
Vi har lagt en offensiv budget, dock lite mer försiktig, på anläggningen 2023. Vi har redan påbörjat renoveringen av stall 3, för att under andra halvåret också renovera stall 4. Vi har haft som målsättning att måla två stall per år vilket vi gjort 2021 och 2022. Under 2023 målar vi ett stall.
Vår startbil har många år på nacken, varför vi under 2023 beslutat att investera i en ny. Detta är en lång och avancerad produktions- och inköpsprocess. Vi hoppas bilen står klar hösten 2023.
Alla hyresgäster på Östersundstravet har, för 300kr per månad, fri tillgång till råspån. Priset har inte justerats för hyresgästerna på mycket lång tid trots att både råvaran och hanteringen blivit mycket dyrare. Därför måste vi justera hanteringen och priset, men vi gör inte detta förrän vid halvårsskiftet.

Övrigt:
Vi har utvecklat konceptet av vår nya publik-hall, uthyrningen ökar kontinuerligt och företagsnätverket BNI är ny kund på Spiltas Restaurang. Detta sammantaget innebär att vi fortsatt har bra nivå på antalet lunchgäster.
Som Hans-G Lindskog sa i sin krönika; ”Sveriges bästa Travrestaurang!”

Almanackan:
3/2                      Anmäl till V4 den 9/2
9/2                      V4 kl.1220
22/2                    Anmälan till V64 den 28/2
28/2                    V64 kl.1820
4/3                      Travgala

/JQ

Publicerad onsdag 1 februari 2023.