Topp 3 – Vecka 8 (tom 26/2)

Per Linderoth hade en fin eftermiddag på Bergsåker.


1 – Money Smile (igen)

Högkapable Money Smile har verkligen hittat stilen efter fjolårets sjukdomsproblem. Vid söndagens GS75-tävlingar på Bergsåker tog han andra raka segern på tre årsstarter som redan inbringat totalt 87 500 kronor. Gårdagens triumf gav 35 000 efter tidig ledning, och sedan gled han snyggt undan till säker seger på 15,0/2640a. Money Smile har tidigare ofta hamnat illa till i loppen men med förbättrad startsnabbhet kommer han att göra sig gällande högre upp i klasserna.

Per Linderoth showade även efter loppet med en hyllning till livet i bejublad segerintervju, som avslutades med att han skojade om efterföljande segermiddag på CircleK i Vattjom.

Fyraåriga stoet Finally J.M. har inlett tävlingskarriären lovande. Tvåa i debuten och i tisdags kom första fullträffen vid nytt besök på Umåker. 25 000 kr i förstapris och därmed totalt 37 500 in i två lyckade februaristarter. Det var åter Dannerokusken Micael Melander som skötte tömföringen och Finally J.M. ledde loppet från start till mål. Enkelt undan i fin stil på 18,7/2140 till stor glädje för Jerker & Monica Axelsson som själva äger och tränar den egna uppfödningen.

2 – M.T.Tatanka

Nilox HB, Sundsvall äger Tomas B Nilsson-tränade treåringen M.T.Tatanka som också inlett mycket lovande. Hingsten började med en fjärdeplats i debuten och blev nu delad tvåa på 18,0/2140 efter sen lucka (rygg ledaren) och vass avslutning i litet fält. Per Linderoth i sulkyn.

3 – Nisse Raring

Linderoth körde även Rebecca Smith & Arild Eggens Nisse Raring som är riktigt bra igång. Fick nu en fin resa på innerspår och fullföljde starkt som trea på nya rekordet 14,3/2140a.

Per var flitigt i elden på Bergsåker och förutom de ovan nämnda körde han ytterligare tre lopp. Totalt sex uppsittningar som resulterade i en seger, en andra-, tre tredje- och en femteplats. En bra dag på jobbet!

Noterat i övrigt;

Laggablixten gästade också Bergsåker i jakt på tredje raka segern. Tyvärr så blev det hejdlös startgalopp och hästen tappade massor i väldigt utdraget fält. Upphämtningen sedan strålande och han spurtade bäst av alla till fjärdplats på 30,1/2140a. I felfritt lopp ser femåringen helt oslagbar ut i nuvarande klass.

Även om hästarna lämnat Jämtland var det roligt att se "Krusen-kopian" Kruson vinna lopp i Ulf Ohlssons säkra händer. Hästen är delägd och uppfödd av Michael von Krusenstierna som tyvärr dras med hälsoproblem. Kruson tränas nu av Öystein Tjomsland.

Och "gamle" Weekend Fun ångar på i nya regin Lars Wikström. Stall Släggans profilhäst är still going strong som nioåring. På Bergsåker tog han andra segern i tredje årsstarten, den totalt 24:e segern i en karriär som hittills inbringat nästan 2,3 miljoner kronor.

Publicerad måndag 27 februari 2023.