Topp 3 – Vecka 5 (t o m 5/2)

Fortsatt ganska lugnt på tävlingsfronten i norr. Inte så många Jämthästar i farten men en fin Wången-vinnare på Bergsåker i torsdags.


1 – Vy Jerven

Fyraårige valacken Vy Jerven har helt nyligen kommit till Wången där han verkar ha kommit väl till rätta. Snygg seger direkt i regidebuten på 33,6/2160 för Wångens chefstränare, den glade dansken Jan Halberg (bilden). Vandrade utvändigt om ledaren stor del av loppet, övertog 450 från mål och höll sedan säkert undan efter ganska rask slutrunda. Tvåa för övrigt Jämtlandsuppfödde Carbonit som inlett mycket lovande med debutseger i januari på fina 31,5/1640 och nu alltså följde upp med den här andraplatsen. Carbonit (u Bokli Nita) är en bror till Eternit uppfödd av Johanna Svensson & Johan Gunnarsson.

Vy Jerven startar i jakt på andra raka här hemma på Östersundstravet torsdag 9 februari.

2 – Inga andraplatser den här veckan heller. Så hit flyttar vi treåriga M.T.Tatanka som i den tidiga debuten på Bergsåker gjorde det bra som fyra på 18,1/2140 och tjänade 12 500 kronor. Stoet tränas av Tomas B Nilsson och kördes nu av Per Linderoth. Klart lovande inledning och normalt fina pengar att tjäna i de kommande årgångsloppen.

 

3 – Två treor

Från Bergsåkers tävlingar noteras två tredjeplatser. Håkan Berglunds S.G.Flying Diaval hade varit borta länge före den oplacerade comebacken i december. Även oplacerad i årsdebuten 1/1 men visade nu att han åter är på gång via fin spurt som trea för Jimmy Dillner i ett B-tränarlopp.

Trea även den ”ständiga nästa-gångaren” Kolmi som släppte spets och sedan aldrig fick fritt från rygg på ledaren. Sparade krafter i mål och Kolmi får vi åter se som ett av många hemmahopp på Östersundstravet torsdag 9 februari. Dags nu…? Hon möter för övrigt återigen Nylander som i samma lopp på Bergsåker galopperade ”gott gåendes” i segerstriden på upploppet. Varningen är utfärdad!

//BOM

Publicerad måndag 6 februari 2023.