Topp 3 – Vecka 50 (t o m 17/12)

Mycket märklig seger!


1 – Total scenförvandling

Per Linderoth tränar treåriga stoet Young Maggie som gjorde några resultatlösa starter under försommaren. Återkom nu vid Bergsåkers lunchtrav i tisdags efter sex månaders frånvaro, och spräckte nollan i ett minst sagt annorlunda lopp. I ett utdraget fält sågs Young Maggie djupt nere i kön, och ännu med 350 meter till mål hade hon ”en mil” fram till ledaren. När man svängde in på upploppet såg det väl ut att möjligen kunna bli en fjärdeplats, men på mållinjen var hon först. Täthästarna tappade luften helt medan Young Maggie höll farten i en duktig spurt och vann på 18,1/2140 med förstapriset 30 000 kronor.

 

2 – Money Smile mycket bra som STL-tvåa

Lördagens V75-tävlingar kördes i Bollnäs och där knep Money Smile (obs - arkivbild) silverplatsen i ett väldigt tufft Bronsförsök. Hästen spurtade strålande men utan chans att hinna ifatt vinnaren. Money Smile noterade 15,3/2640 och drog in 55 000 kronor. Förhoppningsvis väntar nu en spännande final under annandag jul på Solvalla.

Adele Gel har tidigare varit i träning hos Stefan Edin på Dannero men är sedan en tid i familjen Gabrielssons regi med Emma som tränare. Det blev galopp i regidebuten men i tisdags svarade Adele Gel för en mycket positiv insats som tvåa på Bergsåker. Hon kom hem på 16,5/2160 och visar fortsatt fin fart för klassen.

 

3 – Fyra tredjeplatser

Minea gör det jättebra hela tiden utan att vinna så ofta. Familjen Hafstads nyttiga kallblodssto var med i ett fint stolopp på Bollnästravet i lördags, och åter väldigt duktig som trea på 27,1/2160 vilket belönades med 29 000 kronor. Hon har nu sex pallplatser på 19 försök i år och jagar redan på torsdag första årssegern hemma i Östersund.

Från Bergsåkers lunchtrav noteras tre positiva pallplatser för Assini, Borups Anemon och inte minst Weightlessness i dennes andra start efter lång frånvaro. Han skall definitivt passas framöver.

 

//BOM

Publicerad måndag 18 december 2023.