Topp 3 – Vecka 49 (t o m 10/12)

Fina prestationer men segerlös vecka


1 – Inga segrar den här veckan

Ovanligt att Jämtarna lämnar en hel vecka utan fullträffar. Men inte så mycket trav just nu och egentligen bara Bergsåker som tävlade under perioden.

 

2 – Stark debutsäsong lite i skymundan

Treåriga stoet Staro Roseway tränas av Tomas B Nilsson och har gjort det bra varje gång. Kördes av Daniel Wäjersten då hon knep en ny andraplats vid Bergsåkers lunchtrav 6/12. Tog hand om ledningen och stretade emot på starkt som knappt slagen tvåa på 16,0/2140a. Staro Roseway har tagit två segrar och två andraplatser på 12 årsstarter som under debutsäsongen inbringat 174 000 kronor.

Vy Jerven också fortsatt bra igång sedan han blivit allt bättre i Jan Halbergs regi på Wången. Åter duktige Henrik Kihle i sulkyn då Vy Jerven fullföljde starkt som tvåa på 28,7/2140a, en längd bakom en mycket bra spetsvinnare.

 

3 – Nästa gång

Det har strulat en del för kapable Jackpot (arkivbild från tidigare seger) som tränas av Oscar Berglund och besitter mycket hög kapacitet. Kördes nu av Oskar Florhed i final i en körsvensserie på Bergsåker, och höll fint som trea på 15,0/2140a i en tät slutstrid. Per Linderoths Warhol också trea via stark slutspurt efter invändig resa. Kom hem på 16,7/2640a och fungerar allt bättre i Pers fortsatta ”inskolningsarbete”. Båda vinner nästa gång!

 

//BOM

Publicerad tisdag 12 december 2023.