Topp 3 – Vecka 33 (t o m 20/8)

Jämtseger i E3-final!


I lördags togs en av länets allra största travsegrar genom tiderna. Åtminstone penningmässigt, då treåriga stoet A Teaser spurtvann den korta E3-finalen med hela en miljon kronor till vinnaren. Den till tårar rörde segertränaren Mattias Djuse flankerad av mamma Maj-Britt och pappa Anders. (Samtliga bilder från TR Media)

1 – Jämtländsk miljonseger

Travfamiljen Djuse skördar allt större framgångar runt om i hela landet. Storebror Mattias är etablerad i Solvallas tränartopp, Martin är delaktig i Daniel Redéns stjärnspäckade verksamhet och Mats och Magnus toppar den allsvenska körsvensligan. Efter många storloppssegrar var det nu pojkarnas föräldrars tur att kamma hem en riktig storloppstriumf. Pappa Anders och mamma Maj-Britt (Hästshopen i Östersund AB) följer varje ”travsteg” de duktiga pojkarna tar, och nu fick de själva vara med i ett riktigt stort sammanhang. De äger egna uppfödningen A Teaser som tränas av just Mattias och nu kördes av Erik Adielsson.

Luckan har kommit som på beställning och A Teaser blixtrar till i knivskarp avslutning till häftig spurtseger!

I lördags avhandlades årets ”korta” E3-finaler på Rommetravet och lilla speedkulan A Teaser (Flocki d’Aurcy – Escada Arvells) slog till med en skrällbetonad spurtseger efter perfekt resa i rygg på ledaren. Stoet vann en av två starter redan som 2-åring och i år har hon tagit ytterligare fyra segrar. Med den här miljonsegern har nu A Teaser redan tjänat lite drygt 1,6 miljoner på blott 13 starter. E3-finalen vanns på fenomenala 10,9/1640a.

Jämtlands Travsällskap skickar sina Hjärtliga Gratulationer till alla i kretsen runt A TEASER som tagit en av de absolut största travsegrarna i länet någonsin!

En av de allra största Jämtlandssegrarna genom tiderna är ett faktum. Här segerdefilerar A Teaser tillsammans med Erik Adielsson.

Per Linderoths Young Mistress fortsätter att övertyga. Förra måndagen imponerade hon stort vid seger på Bergsåker. Hon kördes för andra gången av Niclas Hammarström och duon är fortsatt obesegrade tillsammans. Young Mistress fick en behaglig resa som trea på innerspåret, kom ut ett hack 500 kvar och satte sedan in den egna attacken via fjärdespår in på slutrakan. Där avgjorde hon till säkert på storfina 13,7/2660 med till synes gott om krafter kvar. Redan nu på lördag skall de åter kampera ihop i anrika lärlingsloppet Lars Lindbergs Minne på Bergsåker med hela 200 000 kronor i förstapris. Man gör det återigen från samma perfekta utgångsläge som vid STL-fullträffen här på Östersundstravet under JSP-dagen.

Tunnsått med segrar i övrigt men vid söndagens tävlingar på hemmaplan blev det en efterlängtad seger för Helmers Hilding som tidigare krånglat en hel del för Sven och Ann-Louise Olofsson från Fåker. Mikael Halvarsson körde skickligt i ledningen och lyckades snabbt parera en galopp drygt 100 meter från mål, sedan kontrade man till fin seger på 36,6/2140m.

2 – Nästagångare

Vi kunde notera några positiva andraplatser vid gårdagens tävlingar på Östersundstravet. Giggs B.R. spurtade förbättrat för Jimmy Dillner och var inte stort slagen tvåa i en tät slutstrid med fyra hästar nästan på linje i mål. Kan slå till vid lämplig uppgift framöver. Sally MacLennane åter väldigt tapper som tvåa efter att ha gjort grovjobbet som första häst i andraspår en bit ner i fältet, i ett lopp som kördes i ”vansinnestempo”. Sally är verkligen värd en ny fullträff. Duktiga tvåor även Miriam och Snygging, samt Zicken En som knep en andraplats i Bollnäs i fredags. Den sistnämnde ståtar nu med fem pallplatser på sex starter och nollan i segerkolumnen raderas ut precis när som helst…

3 – Och fler att passa framöver

Vi kunde räkna in sex tredjeplatser. Klart positiva takter från varmblodskvartetten Alviano, Secret of Joy, Johanna Hall och Take a Shower. Kallblodsduon Gullviva och Bännebos Balder har båda hittat toppformen. Gullviva avslutade sylvasst efter störning medan Bännebos Balder höll starkt från ledning för Maria Gärdvall på nya rekordet 31,5/2140a.

//BOM

Publicerad måndag 21 augusti 2023.